Kosovalı İle Dostluk Köprüsü

Kosova Priştine Üniversitesi Avrupalı Öğrenciler Birliği (USPE) üyesi 51 öğrenci Osmangazi Belediyesini ziyaret etti.

Kosovalı İle Dostluk Köprüsü
Öğrencilerle belediye meclis salonunda bir araya gelen Başkan Vekili Recep Koygun, Kosova ile Bursa’nın tarihten gelen çok sıkı dostluk ilişkisi olduğunu, Osmangazi ilçesinin Mamuşa ve Obiliç kasabaları ile kardeş şehir olduklarını söyledi.

Savaş alanında şehit edilen Sultan Murad-ı Hüdavendigar’ın şehit düştüğü Obiliç kasabasında her yıl anma günü düzenlediklerini söyleyen Koygun, “Kosova ve Kosova’da yaşayan insanları bizler kardeşimiz olarak görüyoruz. Kosova’yı, sadece Türklerin yaşadığı bir ülke olarak değil, bir bütün olarak düşünüp, oradaki kardeş şehirlerimiz aracılığı ile birçok kültürel ve sosyal faaliyet düzenliyoruz. Geçtiğimiz yıl da, Prizren’de restore ettirdiğimiz bir binayı, engelliler için rehabilitasyon merkezi olarak Kosova halkının hizmetine açtık” dedi.

Kosova Priştine Üniversitesi Avrupalı Öğrenciler Birliği üyesi öğrencileri olarak, eğitim programı çerçevesinde Bursa’ya geldiklerini ifade eden konuk öğrenciler, gezi boyunca Türk halkının gösterdiği yakın ilginin kendilerini çok mutlu ettiğini söylediler. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın yurt dışında bulunması sebebiyle Dündar adına hazırladıkları teşekkür plaketini Başkan Vekili Recep Koygun’a veren konuk öğrenciler, Koygun’a bir de atkı hediye etti.

Öğrenciler daha sonra şehri gezmek üzere belediyeden ayrıldı .
Kaynak: İHA