Konut Yöneticiliği Davalık Oldu

Sapanca TOKİ Konutlarında Yönetim Kurulu seçimlerinin usulsüz olduğu gerekçesi ile sitenin eski yöneticisi tarafından dava açıldı.

Konut Yöneticiliği Davalık Oldu
Sapanca Çayiçi Mahallesi, İzmit Caddesi üzerinde bulunan TOKİ Konutlarında kat malikleri toplantısı yapıldı. 12 Ocak tarihinde gerçekleşen olağan toplantıda 240 dairenin bulunduğu sitenin yönetimi yönetim kurulu ve yöneticisi seçildi. Sitenin eski Yöneticisi Suat Arıkan seçimlerin yönetim planına aykırı ve usulsüz yapıldığı iddiası ile Sapanca Sulh Hukuk Mahkemesi Hakimliğine kararın iptali için dava açtı.

Mahkeme verdiği dilekçede, gerçekleşen Yönetim Kurulu toplantısında seçilen 3 kişilik Yönetim Kurulunun Sapanca Tapu Müdürlüğü’nde belirlenen tescilli yönetim planları maddelerine aykırı olarak gerçekleştiğini belirten Arıkan, “Yönetim Kurulu, toplantıda hazır bulunan kat malikleri tarafından değil de kendince seçilen 15 blok yöneticisi tarafından oluşturulan Temsilciler Kurulu adı altında ve yönetim planı maddelerine tamamen aykırı olarak seçilmiştir. Yönetim planına aykırı olarak seçilen Yönetim Kurulu Üyeleri bu usulsüzlüğü kabul etmemekte ve Kat Mülkiyeti Kanununa göre seçim olduğu söylenmekte ve ona göre işlemler yapılmaktadır. Sapanca TOKİ Konutları Yönetim Kurulu seçimlerinin yönetim planı 2. maddesine göre yapılaması, yenilenmesi konusunu kabul etmemektedirler. Bu sebeple yanlışlığın düzeltilmesi, seçimlerin kanuni usullere göre düzenlenmesi gerekir” dedi.

Arıkan, davaya konu olan itiraz ile ilgili olarak yaptığı açıklamada ise şu sözlere yer verdi: “TOKİ Sapanca toplu konutları 15 blok 240 daireden oluşuyor. Her yıl olduğu gibi bu yılda olağan Yönetim Kurulu Toplantımız gerçekleşti. Bu yılki toplantımız 12 Ocak 2013 günü Sapanca METEM’de yapıldı. Toplantının yapılacağı tarih 1 ay öncesinden ilanen duyurulmuş her site sakinine imza karşılığı elden tebliğ edilip elden tebliğ edilemeyen site sakinine adreslerine iadeli taahhütlü mektupla tebligatları yapılmıştır. Toplantı günü çoğunluk sağlanmış olup Genel Kurul seçimleri yapılmıştır. Buraya kadar her şey doğrudur. Bundan sonraki süreç yanlış işleyerek seçilmesi gereken İcra Kurulu Başkanı ve 2 Yardımcısı Yönetim Planımıza göre seçilmemiştir. Kat maliklerinin oyları ile seçim yapılması gerekirken katılıma eşlik eden 15 blok temsilcisi tarafından oy kullanılmıştır. Bu haksız ve usulsüz bir seçimdir. İcra Kurulu Başkanı ve Yardımcıları için Yönetim planımızda yer aldığı şekilde kat malikine oy kullandırılmayarak salondan dışarı çıkarılmış olup onların yerine blok temsilcileri oy kullanmıştır. Bu münasebetle Sulh Hukuk Mahkemesi Hakimliğine yanlışın düzeltilmesi için dilekçe verdik. Adaletin kanunlara göre uygulanacağına inancımız tamdır. İsteğimiz kanuni usule göre seçimimizin yaptırılmasıdır.”
Kaynak: İHA