Kızıltepe'de 11 Yıldır Atama Bekleyen Resim Öğretmeni Ali Kino, Açtığı Bir Atölyede Hazırladığı Eserleri Sergiliyor

Kızıltepe ilçesinde 11 yıldır atama bekleyen resim öğretmeni Ali Kino, bir pasajda açtığı dükkanda hem hazırladığı resimleri sergiliyor hem de öğrencilere kurs veriyor.

Diyarbakır Dicle Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim İş Bölümü'nden mezun olduktan sonra atanamayan Kino, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bugüne kadar çeşitli okullarda geçici olarak çalıştığını belirtti.

Mardin Valiliği bünyesinde açılan resim atölyesi bölümünde çalışmaya başladığını ifade eden Kino, atölyede yağlı boya, zift ve kare kalem çalışmalarıyla Mardin'in tarihi dokularını yansıtmaya çalıştığını söyledi.

Annesinin yaptığı el işi sanatından etkilenerek resim yapmaya heveslendiğini anlatan Kino, şunları söyledi:

''Annem Şahmeranı bez üzerine çizerdi, annemin evde olmadığı zamanlarda yerine ben çizerdim. El işine çok meraklıydım. Annemde kara kalem de vardı. Bez üzerine siyah kalemle çizgiler çizerdi. Sonra çizmiş olduğu yerlere renkli ipler kullanırdı. İlkokuldayken de boyaya çok meraklıydım. Bütün renkleri severdim. Atölyeyi kendi imkanlarımla kurdum. Bazen ilçedeki okullarda ders veriyorum. Elimden geldiğince Kızıltepe halkına yararlı olmaya çalışıyorum.''

-6 ayda bir tablo hazırladı-

Kino, yaklaşık altı ayda ''Hayat'' adını verdiği bir tablo hazırladığını belirterek, ''İnsanın yaşamında yapmış olduğu iyilikler ve kötülükleri anlatır. Özellikle de tabloda hayatı gözleyen gizli ve hayatın açık düşüncelerini okuyan bir göz var'' dedi.

Kızıltepe'de kişisel sergi açmayı düşündüğünü ifade eden Kino, şöyle konuştu:

''Kısa bir süre sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın davetlisi olarak valilik bünyesinde çalışan ressamlarla birlikte İstanbul'da resim sergisi açacağız. Bu bağlamda bize destek veren Vali Turhan Ayvaz'a teşekkür ediyorum. Öğretmenlik kutsal bir meslektir, herkes öğretmen olamaz. Değirmenciyi, çiftçiyi alıp öğretmen yapan var. Bunlar yanlış şeyler. Bir değirmenciden nasıl eğitim bekleyebilirsin. Asıl öğretmeni es geçiyorsunuz. Öğretmen okulunu bitiren kişilerin öğretmen olması gerektiğini düşünüyorum.''

Kino, amacının ilçede sanat sevgisini ilgisi olanlara aşılamak olduğunu sözlerine ekledi.

Muhabir: Serkan Yücel Aydın

Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
Kaynak: AA