Kırıkkale'de Bitki, Beslenme ve Gübreleme Konulu Seminer

Kırıkkale'de bitki, besleme ve gübreleme konulu bilgilendirme semineri düzenlendi.

Kırıkkale'de Bitki, Beslenme ve Gübreleme Konulu Seminer
Tarım Kredi Kooperatifleri Ankara Bölge Birliği ile Gübretaş T.A.Ş. Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen bilgilendirme semineri, merkeze bağlı Hasandede beldesinde gerçekleştirildi.

Seminere, Tarım Kredi Kooperatifleri Gübretaş Genel Müdür Yardımcısı Tahir Okutan ile Ankara Bölge Birliği Müdürü Ahmet Poyraz, Kırıkkale İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Kırbaş, şube müdürleri, İlçe müdürleri, İl Tarım Kredi Kooperatif Müdürleri, Tarım Danışmanları ve diğer ilgililer katıldı.

Gübretaş Genel Müdür Yardımcısı Tahir Okutan burada yaptığı konuşmada ülkemizin 1970'li yıllardan günümüze kadar olan tarihi ve teknolojik gelişimi ve buna paralel olarak Gübretaş T.A.Ş'nin kuruluşu, gelişimi ve ülke genelinde yapmış oldukları faaliyetler ile ülkemizde ve dünyada gübre üretimi ve tüketimi konularına değindi.

Kırıkkale İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Kırbaş'da, tarımsal faaliyetlerde gübre kullanımının önemine değinerek, "Çiftçilerimiz tarımsal alanları ekip biçerken toprak analizi yaptırıp sonucuna göre gübre kullanmaları gerekir. Bu konuda Bakanlığımızın toprak analizi konusunda dekara 2,5 TL analiz desteği sağlamaktadır. İl genelinde toprak analiz oranı halen çok düşük olup çiftçilerimizin bu konuya gerekli önemi göstermeleri gerekmektedir. Kırıkkale olarak ilimizde toprak analizi yapan 1 laboratuvar bulunmaktadır. Çiftçilerimizin gübre kullanımı konusunda ve diğer tarımsal konularda tarım danışmanları ile il ve ilçe müdürlüğündeki teknik elemanlardan her türlü teknik desteği alabilirler" şeklinde konuştu.

Seminerde Ziraat Yüksek Mühendisi Bitki Besleme Uzmanı Hasan Altaş tarafından bitki besleme ve gübreleme teknikleri konularında çeşitli bilgiler de aktarıldı

Seminer, çeşitli soruların cevaplandırılmasının ve ikili görüşmelerin ardında sona erdi .
Kaynak: İHA