Kent Konseyi Olağan Genel Kurulu Toplantısı

Kent Konseyi 8. Olağan Genel Kurul toplantısı yapıldı.

Kent Konseyi Olağan Genel Kurulu Toplantısı
Kastamonu Belediyesi'nde düzenlenen toplantıya, Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, Kastamonu Belediye Başkan Vekili Bahri Yavuz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Tahir Zafer Karahasan, bölge müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda davetli katıldı.

Kent Konseyi Başkanı Mehmet Çelik, toplantıda yaptığı konuşmada, konseyin kent hayatında, kent vizyonunun ve hemşehricilik bilincinin geliştirilmesi, kentin hak ve hukukunun korunması, kent planlanması, sürdürülebilir kalkınma, saydamlık, hesap sorma, hesap verme ve yerinden yönetim ilkelerini hayata geçirmeye çalışan bir sivil toplum kuruluşu olduğunu söyledi.

Kastamonu'nun hayali olan demir yolu projesini her platformda dile getirdiklerini ifade eden Çelik, bu işin takipçisi olacaklarını belirtti.

Çelik, Şehir parkı ile ilgili güzel gelişmelerin olduğunu aktararak, ''Belediye yetkililerimizden aldığımız bilgiye göre kamulaştırma alanlarının büyük bir kısmı tamamlanmış olup cüzi bir kısmı kalmıştır. Kalan kısmının ise bir an önce tamamlanıp halkımızın hizmetine sunulmasını bekliyoruz'' diye konuştu.

Toplantının sonunda, Kastamonu Valiliği Kültür Müdürlüğü Türk Halk Müziği Korosu tarafından konser verildi.

Muhabir: Yusuf Çelik

Yayıncı: Sinan Özmüş
Kaynak: AA