'Kayınvalidemin fenalığına son vermek istiyorum'

Çağrı Merkezi’ne istek ve şikayetlerin yanı sıra birbirinden ilginç çağrı ve mailler geliyor.

'Kayınvalidemin fenalığına son vermek istiyorum'
Çağrı merkezi (444 0 149)'nde operatörlerle vatandaşlar arasında bazen ilginç diyaloglar yaşanıyor. 7 gün 24 saat kesintisiz hizmet veren birime, 'çamaşır makinem bozuldu; eşim evi terk etti, eşimi bulun; kayınvalidemin fenalığına Son vermek istiyorum, başkanım yardım etsin ' gibi gelen sıra dışı talepler güldürmenin yanı sıra düşündürüyor. Birbirinden ilginç çağrılar alan çağrı merkezi çalışanları da vatandaşa bu tür konuların çözüm merkezinin çağrı merkezleri olmadığını belirterek, hatta bekleyen diğer vatandaşlara cevap vermesi gerektiğini iletiyor. Merkeze gelen ilginç çağrılar arasında yemek siparişi verenler, çocuğunun kilosundan yakınanlar da bulunuyor.

Mamak Belediyesi Çağrı Merkezi 'nin, vatandaş isteklerinin çözüme kavuşma ve hizmet noktasında çok önemli bir araç olduğunun altını çizen Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Hatta bekleyen diğer vatandaşların önem teşkil eden konuları olabilir. Vatandaşların çağrı merkezlerini gereksiz meşgul etmemeleri gerekiyor” dedi.

2012 yılında sadece telefonla 36194 kişinin çağrıya cevap veren çağrı merkezi operatörleri gelen çağrıları isteğe dönüştürerek problem havuzuna aktarıyor. Daha Sonra istek hangi birimi ilgilendiriyorsa operatörler tarafından ilgili müdürlüğe yönlendiriliyor. Maili alan müdürlük 5 iş günü içerisinde isteği cevaplandırarak tekrar operatörlere yönlendiriyor. Cevaplar, isteği yapan vatandaşın cep telefonuna mesaj olarak iletiliyor.
Kaynak: İHA