Kar Kalınlıkları Bayraktepe Kayak Merkezi'nde 170, Palandöken'de 85 Santimetre Olarak Ölçüldü

Doğu'daki kayak merkezlerinde kar kalınlıkları Palandöken'de 85, Bayraktepe Kayak Merkezi'nde 170 santimetre olarak ölçüldü.

Bölgede aralıklarla etkili olan yağışla kayak merkezlerindeki kar kalınlıkları istenilen seviyeye ulaştı. Palandöken'de A, B ve Vadi liftlerinin açık, diğer liftlerin ise rüzgar dolayısıyla kapalı olduğu öğrenildi.

Yarıyıl tatilini fırsat bilen yerli ve yabancı turistler, kayak pistini doldurarak kayak, snowboard ve kızak yapmanın keşfini yaşıyor.

Tatil dolayısıyla kayak merkezindeki yoğunluk, turizm işletmelerinin de yüzünü güldürdü. Palandöken Kayak Merkezi'nde faaliyet gösteren işletmelerden Dedeman, Xanadu ve Polat Otel'de doluluk oranları yüzde 100'e ulaştı.

Polat Otel Ön Büro Müdürü Ahmet Baykal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Polonya, Ukrayna, Rusya ve İran'dan gelen turistlerin kayak yaptığını belirterek, yarıyıl tatili boyunca doluluk oranlarının yüzde 100 olacağını söyledi.

Kayağa ilginin fazla olduğunu vurgulayan Baykal, ''Güzel bir sezon geçiriyoruz. Yurt dışından ve Türkiye'den misafirlerimiz var. Doluluk oranlarımız çok iyi. Ayın 10'una kadar doluluk oranlarımız yüzde 100 devam edecek'' dedi.

-Bayraktepe Kayak Merkezi-

Türkiye'nin gözde kış turizm merkezleri arasında yer alan Bayraktepe Kayak Merkezi'nde kar kalınlığı 170 santimetreye ulaştı.

Sarıçam ormanları, kristal karı ve uzun kayak pistleriyle Türkiye'nin gözde kayak merkezleri arasında yer alan Bayraktepe'de yarıyıl tatilini fırsat bilen vatandaşlar kayak yapmanın keyfini yaşıyor.

Otel işletmecileri, yerli ve yabancı turistlere gündüz kayak keyfi sunarken, akşamları da yöresel yemeklerin olduğu, Kafkas halk oyunları, müzik ve eğlence programları düzenliyor.

Çamkar Otel Genel Müdürü Murat Demir, kayak merkezinde sömestir tatili dolayısıyla otellerin yüzde 100 dolu olduğunu ifade ederek, kayak için havanın da elverişli olduğunu söyledi.

Misafirlerin memnun ayrılması için çeşitli etkinlikler düzenlediklerinin altını çizen Demir, şunları kaydetti:

''Misafirlerimizin daha çok eğlenebilmesi için özellikle akşamları yöresel etkinlikler yapıyoruz, türkü geceleri düzenliyoruz. Sömestir tatili dolayısıyla çok büyük bir talep ve yoğunluk yaşanıyor. Birçok misafirimize üzülerek yerimizin olmadığını söylemek zorunda kaldık. Tabii keşke imkan olsa da daha fazla tesisleri çoğaltabilsek ve misafirlerimizi burada daha fazla ağırlayabilsek.''

Bu arada, kayak merkezinde bulunan Ce-Mar Toprak Otel, Çamkar Otel, Dolina Otel, Kar Otel ve Alpina Konakları'nda doluluk oranlarının yüzde 100 olduğu ifade edildi.

Muhabir: Ayşe Yıldız - Hüseyin Demirci

Yayıncı: Emine Konuk
Kaynak: AA