İhlas Vakfı'ndan Yavru Vatana Yurt

İhlas Vakfı temsilcisi Osman Gül, KKTC'de okuyan öğrenciler için bir yurt binası açmayı düşündüklerini dile getirdi.

İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği (İDSB) tarafından düzenlenen 9’uncu Gençlik Buluşması için KKTC’de bulunan Gül, "Kıbrıs’ı yıllardır görememiştim. 28 yıl sonra geldiğimde Kıbrıs’ı gerçekten çok değişmiş ve çok büyümüş gördüm. Bundan dolayı çok duygulandım. Bizler, İhlas Vakfı olarak burada ne hizmet yapabileceğimizi düşündük. KKTC'de 45 bin civarında yurt dışından gelen öğrenci var. Yüzde 90'nı da Türkiye’den geliyor. İhlas Vakfı'nın temel amacı, yüksek tahsilde okuyan gençlerimize yurt hizmeti vermektir. 35'in üzerinde yurdumuz var. Yurt dışında 12 yurdumuz bulunuyor. 3 bin civarında öğrenciye yurt hizmeti vermekteyiz" dedi.

KKTC'de yurt hizmeti için çok talep olduğunu dile getiren Gül, "İnşallah biz de burada elimizden geldiği kadar yurt dışından gelen öğrencilerimize bir hizmet vermeyi, eğitim yönü ile yardımcı olmayı kendimize şeref olarak kabul ediyoruz. Yavru vatanımız olarak, anavatandan, bizden çok şeyler bekleniyor. Biz de İhlas Vakfı olarak, hiç olmazsa eğitim konusunda, sosyal konularda yardımcı olmayı canı gönülden istiyoruz" diye konuştu.

Dünya Türkmenleri Eğitim Vakfı Başkan Yardımcısı Seraceddin Mahdum ise, İhlas Vakfı'nın Afganistan’a yaptığı destekler ve yardımlarından dolayı kendilerine müteşekkir olduklarını belirterek, KKTC’ye de yurt yapımı konusunda görüşme ve incelemelerde bulunduklarını kaydetti.

Kaynak: İHA