Harput İç Kalede Kazılarda Ortaya Çıkarılan Eserlere Fonksiyon Kazandırılması İçin Kültür ve Turizm Bakanlığı'na Proje Sunuldu

Harput iç kalede kazılarda ortaya çıkarılan eserlere fonksiyon kazandırılması için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na proje sunulduğu bildirildi.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, geçen yıl yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildi.

Açıklamada, ihalesi 1995 yılında yapılan, resmi olarak 30 Nisan 2013 tarihinde bitmesi gereken, 10 milyon 711 bin 336 lira harcanan Kültür Merkezi'nin teslim tarihinden önce bitirilmesine çalışıldığı ifade edildi.

Restorasyon çalışmaları süren Harput Kalesi'nde çalışmalara önümüzdeki yıllarda da devam edilmesi için girişimlerde bulunulduğu belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Harput iç kalede kazılarda ortaya çıkarılan eserlerin Elazığ Müze Müdürlüğü tarafından rölöve, restitüsyon ve restorasyonunun yapılarak fonksiyon kazandırılması için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bir proje sunulmuştur. Harput sokak sağlıklaştırma ve altyapı uygulamalarına gönderilen ödenekle Harput girişinden itibaren sokak dokusu aslına uygun olarak yenilenmiş, sokak aydınlatmaları gerçekleştirilmiş, altyapı çalışmaları önemli ölçüde tamamlanmıştır. Harput merkezinde tescilli 11 türbede restorasyon tamamlanmıştır.''

Elazığ Arkeoloji ve Etnografya Müzesi'nin 2012 yılı Kasım ayı itibariyle 8 bin 800 ziyaretçiyi ağırladığı ifade edilen açıklamada, ''Elazığ Devlet Klasik Türk Müziği Korosu'nun binasında Devlet Tiyatrolarının ilimizde her hafta bir oyun sahnelenmesine imkan sağlanmış, 2012 yılında sahnelenen 29 oyunu 15 bin 927 seyirci izlemiştir. Devlet Klasik Türk Sanat Müziği Korosu tarafından toplam 49 konser gerçekleştirmiştir'' denildi.

-Elazığ Havalimanı'nda THY ve AnadoluJet yolcularına gümrük hizmeti başladı

Yurt dışından transit olarak Türk Hava Yolları ve AnadoluJet seferleri ile Elazığ'a seyahat eden yolcular için Elazığ Havalimanı'nda gümrük ve gümrük muhafaza hizmeti verilmeye başlandı.

THY Elazığ Satış Müdürü Kuddusi Demir, yaptığı yazılı açıklamada, gümrük hizmetinin Elazığ'da verilmemesinden dolayı yurt dışından gelen yolcuların İstanbul, Ankara gibi aktarma noktalarında bagajlarını alıp iç hatlar terminalinden tekrar check-in yaptırmak zorunda kaldığını belirtti.

Demir, ''Yurt dışından transit olarak THY ve AnadoluJet seferi ile Elazığ'a seyahat eden yolcularımız için Elazığ Havalimanı'nda gümrük ve gümrük muhafaza hizmeti verilmeye başlanmıştır. Yeni uygulama sayesinde yolcular artık dış hatta bir noktadan bagajlarını verip direkt olarak Elazığ'dan alabilecekler'' ifadelerini kullandı.

Muhabir: İsmail Şen / Ömer Fansa

Yayıncı: Ahmet Ekici
Kaynak: AA