Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar Kontrol Programları Şube Müdürü Uzm. Dr. Korkmaz Açıklaması

Eskişehir Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar Kontrol Programları Şube Müdürü Uzm. Dr. Murat Korkmaz, cüzzam hastalarının tedavi giderlerinin Sağlık Bakanlığı tarafından ücretsiz karşılandığın bildirdi.

Uzm. Dr. Korkmaz, yaptığı yazılı açıklamada, her yıl ocak ayının Son haftasının ''Cüzzam Haftası'', Son pazar gününün de ''Dünya Cüzzam Günü'' ilan edildiğini hatırlattı.

Haftanın amacının cüzzam ve cüzzamlıya karşı oluşan yanlış inançlardan, bilgisizlikten kaynaklanan korkuları önleyerek, hastalığın, erken teşhisini sağlamak, tedavi etmek, hastaları topluma kazandırmak olduğunu ifade eden Uzm. Dr. Korkmaz, şunları belirtti:

''Erken tanı ve tedavi yöntemleriyle günümüzde cüzzama bağlı vücutta oluşan ağır işlev bozuklukları önlenebiliyor. Ülkemizde cüzzam hastalarının dünya standartlarına uygun tedavisi ile cüzzam ülkemiz için bir sağlık problemi olmaktan çıkmıştır. Hastaların ilk tedavileri Ankara, İstanbul ve Elazığ'da bulunan cüzzam hastanelerinde yapılmakta olup, takipleri yaşadıkları illerdeki sağlık kuruluşlarında yapılmaktadır. Hastaların tedavi giderleri Sağlık Bakanlığımız tarafından ücretsiz karşılanmaktadır.''

Muhabir: Yıldız Gündoğmuş

Yayıncı: Deniz Açık
Kaynak: AA