Gazipaşa Gelişime Hazırlanıyor

Antalya'nın Gazipaşa ilçesi Belediye Başkanı Cemburak Özgenç, Türk Hava Yolları’nın (THY) Gazipaşa Havalimanı’na iniş izni alması konusunu değerlendirdi.

Gazipaşa Gelişime Hazırlanıyor
THY gibi bir firmanın Gazipaşa’ya uçuş izni almasının çok sevindirici bir gelişme olduğunu vurgulayan Başkan Özgenç, yaşanan gelişmenin girişimcileri teşvik edeceğini söyledi.

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na haftanın 4 günü uçuş düzenleyen Pegasus Havayolları’nın dolu bir şekilde gidiş dönüş yapmasının kendilerini oldukça mutlu ettiğini belirten Başkan Özgenç, “Pegasus önümüzdeki Mart veya Nisan ayında sefer sayısını hergüne çıkartacak. Bu bizim için çok büyük bir avantaj. THY ise İstanbul’un Avrupa yakasına uçuş düzenleyecek. THY farklı bir kitleye hizmet vererek. THY’nin geliyor olması yatırımcıyı cesaretlendirecektir. Düşünün bir turisti havayoluyla geliyor, uçaktan indikten 5 dakika sonra plajda güneşleniyor. Bu ilçemiz adına büyük bir avantaj” dedi.

Havalimanındaki gelişmelerin ilçenin turizm ve ticaret hayatında olumlu değişmelere neden olduğunu ve olacağını belirten Belediye Başkanı Özgenç, ilçe olarak gelişime genel anlamıyla hazır olduklarını söyledi.

İmkanlar çerçevesinde eksikliklerin olduğunu ancak bunları giderebilecek durumda olduklarını vurgulayan Başkan Özgenç,şunları söyledi: “Biliyorsunuz uzun süredir Koru ve Pazarcı Mahallesi'nde 18 uygulaması yapıyoruz. İki yatırımcı Vedat Akyol ve Firuzan Petek bu mahallelerde otel yatırımı için arazi aldılar. Her iki yatırımcı da ruhsat aşamasında. 18 uygulamasını yapan firmanın söylediğine göre önümüzde ay her iki mahallede de tapular verilecek. Yasa gereği 18 uygulanması kesinleşmeden yapı ruhsatı veremiyoruz. Bu nedenle 18 uygulamasının bitmesini bekliyoruz. Tahminime göre nisan veya mayıs ayında otel yapımına başlanır.” Otellerin yapılacağı mahallelerde kanalizasyon ve benzeri altyapı eksikliklerinin olmadığını dile getiren Başkan Özgenç, turizm bölgelerindeki emsalin artması için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na başvurduklarını söyledi.

Bakanlığın artış talebine olumlu baktığını belirten Başkan Özgenç, “25 bin ölçekli planımızı onayladık. Koruma amaçlı imar planımız var. Yatırımcı bunu iyi görmüyor. Yatırımcı ‘0.40 emsalle istediğim odaya ulaşamıyorum’ diyor. Bunu gördük. Bakanlığa gittik kat yüksekliği değişmeden emsali 0.80’e çıkarmak istediğimizi söyledik. Bakanlık uygun gördü. Fiziksel olarak eksiklerimiz yok diyemeyiz ama eksiklerimizi tamamlayacağız. Otellerin geliyor olması bize hareket kabiliyeti kazandıracaktır. Bir otel ruhsat hacı olarak 600-700 bin lira para yatırıyor. Bu kaynakları en iyi şekilde değerlendirerek eksikliklerimizi tamamlayacağız” şeklinde konuştu.

İlçe genelinde düşük görülen emsalin aslında oldukça yüksek olduğunu da belirten Başkan Özgenç, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Gazipaşa için öngördüğü nüfus artışının aksine bir imar planı yapamayacaklarını söyledi.

Bakanlığın ilçe için 2042 yılına kadar ilçe merkezinin nüfusunu 42 bin olarak öngördüğünü hatırlatan Başkan Özgenç, “Meclis üyelerinin meclis toplantısında el kaldırmasıyla imar planının değiştiremeyiz. Bizde şehir merkezinde 1 emsal yerler var. Bu hakikaten çok yüksek bir emsal. Biz ilçemizin yoğun ve kalabalık bir nüfusa sahip olmasını istemiyoruz. Bu bizi bir yere taşımaz. Verirsiniz 20 kat. Kalite olur mu derseniz ben şüpheliyiz. Herkes büyümek istiyor. Obez bir şekilde büyümek yerine kontrollü büyümek gerekiyor. Bize kaliteli yatırımcı gelmeli. Biz kendi doğal akışında büyüyen ama turizm yatırımlarıyla birlikte kaliteli bir ilçe olmalıyız. Hedefimiz bu olmalı” dedi.

Kaynak: İHA