Foça'da Prefabrik Konutlarda Yangın

İzmir'in Foça ilçesinde halk arasında afet evleri olarak bilinen prefabrik konutlarda yangın çıktı.

Elektrik kontağından çıktığı tahmin edilen yangın sonrasında 1 ev yanarak kül olurken bir evde de maddi hasar meydana geldi

Yangın, dün gece geç saatlerde Atatürk Mahallesinde bulunan prefabrik evlerde çıktı. Musa Güler'e ait evde kimsenin olmadığı sırada çıkan yangında mahalle sakinleri panik yaşadı. Dumanları fark eden vatandaşlar vakit kaybetmeden itfaiye ye haber verdi. Evin mutfak bölümünde elektrik kontağından çıktığı sanılan yangın kısa sürede büyüdü ve yanan evin bitişiğinde ki Rüştü Dilsis'e ait eve sıçradı.

Olay yerine gelen polis ve sağlık ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken, İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri de yangına müdahale etti. Foça Deniz Üs Komutanlığına ait yangın söndürme ekiplerinin de destek verdiği yangın, yaklaşık 1 saat süren çalışmaların ardından tamamen söndürüldü. Yangın sonucunda Foça Belediyesinde temizlik işçisi olarak çalıştığı belirtilen Musa Güler'e ait ev tamamen kül oldu.

Yanan ev'in bitişiğinde ki Rüştü Dilsis'e ait evde ise maddi hasar meydana geldi. Yangına müdahale sırasında evin yanan çatısında çökme meydana geldi. Bu sırada bir itfaiye eri ölüm tehlikesi atlattı.

Yangında herhangi bir yaralanma ve can kaybı yaşanmadı. Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

İtfaiyenin olay yerine çok geç geldiğini ileri süren sokak sakinleri itfaiye ekiplerine tepki gösterdi.

Yangında evi maddi hasar gören Burak Dilsis, "Burası şehrin göbeği itfaiye buraya ancak 15 dakikada gelebildi.Araçların içinde yeterli su olmadığı içinde yangına müdahale gecikti. Neyse ki askeri itfaiye imdadımıza yetişti" diyerek, tepkisini dile getirdi.

Vatandaşlar yangına müdahale eden Mehmetçikleri alkışladı .
Kaynak: İHA