Evlenecek Çiftlere Eğitim Semineri Verilecek

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Türkiye Belediyeler Birliği arasında yapılan protokol gereği evlenecek çiftlere Evlilik Öncesi Eğitim programı uygulanacak.

Evlenecek Çiftlere Eğitim Semineri Verilecek
Bu kapsamda Edirne Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Edirne Belediyesi işbirliğinde Edirne Belediyesi personeline tanıtıcı bir eğitim semineri düzenlendi.

Edirne Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Edirne Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği eğitimde, Edirne Belediyesi’nin çeşitli müdürlüklerinde görevli personele tanıtıcı bir seminer düzenlendi.

Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bilgin Özbaş’ın yanı sıra Zabıta ve İtfaiye müdürlüklerinde görev yapan personel katıldı.

ÖZBAŞ: EVLİLİK ÇOK ÖNEMLİ BİR MÜESSESE Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bilgin Özbaş, eğitim semineri öncesi yaptığı konuşmada, Türk toplumunun sahip olduğu en önemli kutsal değerlerinden olan aile kurumunun korunmaya değer olduğunu ve bağlamda eğitimlerle desteklenmesi gerektiği belirtti.

Evliliğin çok önemli bir müessese olduğunu kaydeden Özbaş, “Evliliğe birlikte adım atacak çiftlerin önceden, başlarına gelebilecek her türlü durum ile alakalı olarak eğitildikleri bir programa ihtiyaç vardı. Bu konuyu Bakanlığımız çok önemseyerek ele almış durumda. Bu kapsamda evlilik için müracaatta bulunan çiftlere, evlilik yaşına gelmiş gençlere uzman kişiler tarafından eğitim verilecek” dedi.

EDİRNE’DE 4 ÇİFTTEN BİRİ BOŞANIYOR Türkiye İstatistik Kurumu’ndan alınan bilgilere göre Türkiye’de her yıl 80 bin çiftin boşandığını ve boşanan 80 bin çiftin yüzde 15’inin tekrar birbiriyle evlendiğini kaydetti.

Edirne’de 2010 ve 2011 yıllarında 5 bin 256 çiftin Edirne Belediyesi’ne müracaat ederek dünya evine girdiğine de dikkat çeken Özdaş, “Ne yazık ki 1343 çiftimiz de bu yıllar içinde boşanmış. Bu da her 4 evli çiftten birinin boşandığı anlamına geliyor” dedi.

Eğitim faaliyetlerinin il merkezindeki belediye, ilgili kurumlar ve sivil toplum örgütlerinin katılımıyla yaygınlaştırılması planlandığını söyleyen Özbaş, kurslara katılmak isteyen eş adaylarının Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne ve Edirne Belediyesi’ne müracaat edebileceğini kaydetti.

Daha sonra Edirne Belediyesi Aile ve Evlilik Danışmanı Feride Soylu tarafından personele bilgilendirme yapıldı. Eğitimlerin, ‘Evlilikte İletişim ve Yaşam Becerileri’, ‘Evlilik ve Sağlık’, ‘Evlilik ve Hukuk’ konularında devam edeceği kaydedildi .
Kaynak: İHA