Espiye Belediye Başkanı Karadere Tahliye Oldu

Espiye Belediye Başkanı Erol Karadere ve 4 belediye personeli tahliye edildi.

Giresun Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, Erol Karadere, Fen İşleri Müdür Vekili Selim Dursun Ali Gürsoy, İmar ve Şehircilik Müdür Vekili Mustafa Bodur, memur Mehmet Kılıç ile birlikte tutuksuz yargılanan Belediye Başkan Vekili Ersin Bahadır ve meclis üyesi Orhan Perçin katıldı.

Tanıkların ve müştekilerin iddialarını dinleyen Ağır Ceza Mahkemesi Hakimi Mustafa Şahin daha sonra sanık avukatlarının savunmalarını aldı.

Sanıklar ise son sözlerinde tahliyelerini talep ederken Erol Karadene 8 yıldır belediye başkanlığı yaptığını ve bu süre içerisinde kendisiyle ilgili herhangi bir yazılı veya sözlü şikayetin olmadığını söyledi.

Kendisinin birilerinin çıkarlarına hizmet etmediği için yargılandığını iddia eden Karadere, şu ifadeleri kulandı:

''Ben bir komplo kurbanı olarak buradayım. Olaylar Andoz Yapının inşaatının mühürlenmesinden ve mezbahane yapım ihalesinin iptalinin ardından ortaya çıktı. Bu zamana kadar halkıma hep yardım ettim. Kimsenin parasını yemedim yemem de. Başkanlık maaşını fakirlere dağıtıyorum. Aile şirketinin yüzde 50 ortağıyım ve Türkiye'de ihracatta ilk 500 firma arasındayız. Şirkette yıllık 2 milyon lira Espiyelinin ihtiyacı için ayrılmıştır. 65 bin lira için 5 aydır yatıyorum. Hiçbir şey yapmadığımdan eminim.''

Mahkeme, delil karartma ihtimalinin ortadan kalkmasını göz önünde bulundurarak, Karadere, Gürsoy, Bodur, Kılıç ve Yanık'ın tahliyesine karar verdi. Tutuksuz yargılamanın devam edeceği mahkemenin bir sonraki duruşması 26 Mart 2013'de yapılacak.

Karadere ve 4 belediye personeli İrtikap ve Suç İşlemek İçin Örgüt Kurmak Suçu iddiasıyla yargılanıyordu.

-Tahliyenin ardından-

Karadere, cezaevi çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, mahkeme sürecinin devam ettiğini ve kendisinin hukuka saygılı bir insan olduğunu belirterek, şunları söyledi:

''Şunu bütün kamuoyu bilsin ki alnımız dik buraya girdik alnımız dik buradan gidiyoruz. Bu zamana kadar nasıl Espiye'nin menfaatlerini düşündükse bundan sonrada da aynı bilinçle beraber hizmetimizi yapmaya devam edeceğiz. Şu anda belediye başkanı olarak bu konuşmayı yapmıyorum. Tekrar bu görevi verirlerse elimizden geldiği kadar layıkıyla yapmaya devam edeceğiz. Takdir İçişleri Bakanlığı'nındır. Sonuçta biz hizmet yapmak için bu yola baş koyduk.''

Muhabir: Gültekin Yetgin

Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
Kaynak: AA