Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Operasyonunda 5 Kişi Tutuklandı

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'ne polis tarafından ihaleye fesat karıştırdıkları iddia edilerek gözaltına alınan 23 kişiden 5'i tutuklandı.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Porsuk Çayı ve muhtelif kanallarda düzenlemeler, Masal Dünyası ve Eskişehir Kentsel Gelişim Projesi Yapım İşi ihalelerinde, ihaleye fesat karıştırdıkları, kamu zararına neden oldukları iddia edilerek polis tarafından yapılan operasyonda gözaltına alınan 23 kişiden 5'i çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Sabahın ilk saatlerinde emniyetteki işlemleri tamamlanarak adliyeye sevk edilen T.G.G, R.O.T, S.A, G.G, M.R.E, E.Ş, H.D. ve N.S.'nin savcılıkta verdikleri ifade sonrası H.D. serbest bırakılırken, N.S. ve G.G. ise çıkarıldıkları mahkemece serbest bırakıldı. Yaklaşık 12 saat süren duruşmada mahkeme heyeti T.G.G., R.O.T., S.A., M.R.E. ve E.Ş.'nin tutuklu yargılanmasına karar verdi.

Sabahın ilk ışıklarından itibaren gece yarısına kadar bekleyen yakınları tutuklama kararını duymalarıyla gözyaşlarına boğuldu. 5 kişi adliye binası çıkışında yakınları tarafından alkışlarla uğurlandı.

Şahıslar Eskişehir Devlet Hastanesi'nde yapılan sağlık kontrollerinin ardından Eskişehir H Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na sevk edildi.

Tutuklama kararının üzerine sanık avukatları verilen karara ilişkin şikayetçi olacaklarını bildirdiler.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 23 kişiden 14'ü daha önce emniyet ve savcılıktaki sorgularının ardından serbest bırakılmıştı .
Kaynak: İHA