Esad'ın 4 ajanı, muhalif avukatı Suriye'ye kaçırmaya kalkıştı

İstihbaratı iki gün önce alan MİT, hemen düğmeye bastı. Polisle birlikte operasyon yaptı. Avukat kurtarılırken 3 Suriyeli yakalandı. 5 Türk de gözaltına alındı

Esad'ın 4 ajanı, muhalif avukatı Suriye'ye kaçırmaya kalkıştı
Suriye'de Esad rejimi, köşeye sıkıştı. Ülkesinde kan kusturan Beşar Esad uluslararası camiada yalnız kaldı. Dünya Suriye'ye kilitlenirken Türkiye- Suriye sınırında film gibi bir kovalamaca yaşandı. Suriyeli muhalif avukat Musa Erman, Esad rejiminden kaçıp Türkiye'ye sığındı. Hatay'da bir evde kalmaya başladı. Ancak avukat, Esad yanlılarının takibi altındaydı.

NEFES NEFESE TAKİP
Esad yanlısı 4 Suriyeli ajan dün sabaha karşı avukatın evini bastı. Ellerini bağlayıp siyah bir arabaya attı. Zanlılar, araçla Suriye'ye doğru kaçmaya başladı. İşte tam bu noktada Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ile polisler, düğmeye bastı. Çünkü MİT, 2 gün önce istihbaratı almıştı. Türk ekipleri, Yayladağı Sınır Kapısı'nda arabayı yakaladı. Araçtan inen Suriyeli ajanlar kaçmaya başladı. Ormanlık alana doğru kaçan Suriyeliler, ateş açtı.

SORUŞTURMA SÜRÜYOR
Güvenlik güçleri, ateşe karşılık verdi. Avukatı sağsağlim kurtardı. Biri yaralı olmak üzere 3 ajanı da yakaladı. Suriyeli bir ajan ise kaçtı. Hatay Valiliği 3'ü operasyonda 5'i de operasyondan sonra olmak üzere 8 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. Söz konusu 5 kişinin Türk olduğu belirtildi. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü kaydedildi.

AYAKLI CEPHANE
Operasyon sırasında Suriyeli ajanların kullandığı araçtan tam anlamıyla bir cephanelik çıktı. Olay yerinde yapılan incelemede; 1 adet el bombası, 1 adet 9 mm çapında tabanca, 1 adet şarjör ve 6 adet dolu fişek ile çok sayıda boş kovan bulundu.

ÖNEMLİ DAVALAR
Suriyeli ajanlar tarafından kaçırılmak istenen avukatla ilgili ilginç detaylar ortaya çıktı. Buna göre avukat Musa Erman, Suriye'de önemli davalara bakıyordu. Ayrıca muhaliflerin önemli isimleri arasında yer alıyordu.

İSRAİL ŞAM'I VURDU: 2 ÖLÜ
Suriye yönetimi, İsrail savaş uçaklarının Şam'ın banliyösü Cemraya'da bulunan bir askeri araştırma merkezini bombaladığını bildirdi. Açıklamada, 'Saldırıda iki görevli öldü, 5 kişi yaralandı. Ciddi maddi zarar gerçekleşti. İsrail uçakları aynı yolu takip ederek hava sahamızı terk etti'' ifadesi kullanıldı. Yetkililer, basında yer alan, 'İsrail uçaklarının Lübnan'a giden askeri konvoya saldırı düzenlediğine'' ilişkin iddianın gerçeği yansıtmadığını ifade etti.

DİYALOG ÇAĞRISI
Suriye Muhalif Güçler ve Ulusal Koalisyonu lideri Ahmet Muaz El- Hatip dün Facebook üzerinden diyalog çağrısı yaptı. Suriye hükümetiyle görüşmeye hazır olduklarını açıkladı. Ancak önce 160 bin tutuklunun serbest bırakılması ve pasaportunu yenilemesi gereken Suriyeliler'e izin verilmesini istedi.