Ekolojik Köy Kursiyerleri Organik Pazar Gezecek

Ekolojik köy projesinin pilot uygulamasının başarıyla yürütüldüğü Ketencilerde organik tarım eğitimi alan kursiyerler 3 Şubat tarihinde İstanbul’da organik pazar gezecek.

Ekolojik Köy Kursiyerleri Organik Pazar Gezecek
Pazar yerinde incelemeler yaparak eğitim çalışmalarını uygulamalı devam ettirecek kursiyerler, faaliyetler hakkında da bilgi sahibi olarak vizyonlarını genişletme imkanı bulacaklar. Kartepe Belediyesi, Ketenciler Ekoköy Projesi kapsamında köyde yaşayan hane halkını turizm ve organik tarım konularında bilgilendirmek adına ilgili kurumlarla işbirliği yaparak kurslar düzenlemeye başlamıştı. Bu kurslardan ilki köy halkına yönelik olarak gerçekleştirilirken, İl Tarım Müdürlüğü’nde görevli Ziraat Mühendisi Mustafa Tengerek 88 saat sürecek kursta kursiyerlere “Organik Bitkisel Üretim” konulu eğitim semineri veriliyor.

Kurslarını teorik olarak Kafkas Kültür ve Güzelleştirme Dernek Binası’nda gören 40 kişilik grup, eğitmenleri Mustafa Tengerek ve Ekoköy Ketenciler Kalkınma ve Dayanışma Dernek Başkanı Nermin Çiftçi ile birlikte İstanbul’da uygulamalı eğitim yapacaklar. Organik tarım kursu alan kursiyerler 3 Şubat Pazar günü İstanbul Kartal Organik Pazarını gezerek oradaki çalışmaları yerinde inceleyip faaliyetler hakkında bilgi sahibi olacaklar.

Organik bitkisel ve hayvansal üretim kriterleri hakkında bilgi sahibi olan köy halkı, daha bilinçli bir üretim yapmayı hedefledikleri kurs sonunda sertifika sahibi de olacaklar .
Kaynak: İHA