Edirne Milli Eğitim Müdürü Özcan Açıklaması

Edirne Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, ''Edirne, eğitimde Türkiye'ye ışık tutacaktır'' dedi.

Özcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün Ankara'da Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ve Edirne Valisi Hasan Duruer'in katılımıyla kentte kurulması planlanan TOBB Fen Lisesi'nin protokolünün imzalandığını anımsattı.

Pansiyonu ve spor salonuyla tam donanımlı bir fen lisesinin oluşturulacağını belirten Özcan, ''Bir senedir Edirne'de eğitim adına büyük ve hayırlı adımlar atıldı. Bu adımların devamı gelecektir. Bizde fiziki yapının yanında eğitimin içeriğini doldurmaya çalışıyoruz. Edirne, eğitimde Türkiye'ye ışık tutacaktır. Bakanımız Müezzinoğlu, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ve Valimiz Duruer'e teşekkür ederiz'' diye konuştu.

-''Okul, Edirne'ye avantajlar kazandıracak''-

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Edirne Ticaret Odası Başkanı Mustafa Yardımcı da TOBB Fen Lisesi fikrini, kendisinin projesi olarak TOBB'a sunduğunu söyledi.

Proje kapsamında TOBB'da yapılan görüşmelerin sonucunda her ile bir okul yapma fikrinin doğduğunu kaydeden Yardımcı, şunları kaydetti:

''Edirne Valimiz ile konuştuk ve fen lisesi konusunda karar kıldık. Dün protokol imzalandı. Edirne'ye 24 derslikli ve 4 kişilik yurt kapasiteli bir fen lisesi yapılacak. Diğer illere ise ihtiyaca göre okul yapılacak. Okul, Edirne'ye avantajlar kazandıracaktır. Okulun Edirne'ye faydalı olacağı kanaatindeyim. Son dönemimizde böyle bir projeye sebep olmaktan ve okul kazandırmaktan dolayı mutluyum.''

Okulun yapımı için ihale açılacağını ifade eden Mustafa Yardımcı, TOBB Fen Lisesi'ne ilişkin işlerin valilik denetiminde TOBB'un koordinasyonuyla yapılacağını kaydetti.

Muhabir: Cihan Demirci / Salih Baran

Yayıncı: Berin Alpaslan Gökçe
Kaynak: AA