Dsi 11. Bölge Müdürü Yunus Algın Açıklaması

DSİ 11. Bölge Müdürü Yunus Algın, Türkiye ve Yunanistan'ın Meriç Nehri'ndeki taşkınlardan mağdur olduğunu belirterek, ''Bunun için ortak tedbir almalıyız'' dedi.

DSİ 11. Bölge Müdürü Yunus Algın, DSİ 114. Şube Müdürü Salih Bostancı, Doğu Makedonya Trakya Eyaleti İcra Sekreteri Kostas Kaçimigas, Sivil Savunma Müdürü ve Doğu Makedonya Trakya Eyaleti Sular Sorumlusu Huvardas Kostas, Doğu Makedonya Trakya Eyaleti Toplum Sağlığı Bölge Sekreter Yardımcısı Ercan Hüseyin ve teknik ekipler İpsala DSİ Müdürlüğü'nde bir araya geldi.

Toplantıda, Meriç Nehri'ndeki taşkına karşı önlemler görüşüldü.

-Meriç'in debisi hafta sonu ani yükselişe geçmişti-

DSİ 11. Bölge Müdürü Yunus Algın, hafta sonu Meriç Nehri'nin su seviyesinin yükseldiğini ancak önlemler sayesinde herhangi bir taşkına neden olmadığını bildirdi.

Toplantıda Türk ve Yunan heyetinin, su seviyesindeki artışla ilgili konuştuğunu anlatan Algın, ''Yunan heyetle debi artışlarında sorun yaratabilen konularda bilgi alışverişinde bulunduk. Türkiye ve Yunanistan olarak Meriç Nehri'ndeki taşkınlardan mağdur iki ülkeyiz, bunun için ortak tedbirler almamız gerekiyor. Karşılıklı görüşmelerle mutabakata varıyoruz'' diye konuştu.

Algın, DSİ Genel Müdürlüğü ve her iki ülkenin Dışişleri Bakanlıkları'nca daha önce mutabakata varılan Meriç Nehri'ndeki 64 adanın temizlenmesi ve seddelerin düzenlenmesi konularının da hayata geçirilmesini temenni ettiklerini kaydetti.

Balkanlar'daki ve Edirne'deki sağanak sonucu ani yükselişe geçen Meriç Nehri'nin debisi hafta sonu yaklaşık 1100 metreküp/saniye seviyelerine çıkmış, hafta başından itibaren düşmüştü.

Muhabir: İsmail Aliş / Cihan Demirci / Salih Baran

Yayıncı: Berin Alpaslan Gökçe
Kaynak: AA