Diyanet

Diyanet-Sen Edirne İl Başkanı Mahmut Eroğlu, Müslüman kişinin hayatının her alanında ölçülü ve tutarlı olması gerektiğini bildirdi.

Eroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, İslam dininin, nimetlerin gereksiz kullanımı ve tüketilmesini yasakladığını belirtti.

İhtiyaçların ölçülü ve tutarlı şekilde tüketilmesi gerektiğini ifade eden Eroğlu, israfın maddi, manevi sıkıntılara ve milletlerin kalkınamamasına neden olduğunu kaydetti.

Kur'an-ı Kerim ayetlerinde israfın zararlarının anlatığını söyleyen Eroğlu, şunları kaydetti:

''Harcamalarda dengeli olmanın ölçüsü, meşru ihtiyaçlardır. Zamana, mekana ve kişinin durumuna göre değişiklik arz eden ihtiyaç ölçüleri iyi belirlenmelidir. İhtiyacı gidermeyen, yersiz, boş yere yapılan ve gayri meşru harcamalar birer israftır. Örneğin, kişinin parasını, malını ve mülkünü kumar, içki, uyuşturucu ve fuhuş gibi haram olan işlere harcaması, israftır. Ayrıca, gıda maddelerinin çürütülmesi, ekmek, sebze ve meyvelerin çöpe atılması, giyilebilen eskimiş giysilerin, kullanılabilen ev eşyalarının atılıp, yerine yenilerinin alınması, gereksiz yere elektrik ve suyun kullanılması, hatta gereğinden fazla yenip içilmesi de israftır.''

-''Sosyal Güvenlik Reformunun Yansımaları'' konferansı

Edirne'de, ''Sosyal Güvenlik Reformunun Yansımaları ve Teşvik Uygulamaları Konferansı'' düzenlendi.

Edirne Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü'nce, Edirne Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası'nda düzenlenen konferansta, SGK İl Müdürü Metin Sümer, katılımcılara sosyal güvenliğin geçmişten günümüze gelişimi, yapılan reformlar, teşvik uygulamaları ve ülke ekonomisine katkıları konusunda bilgiler verdi. Sümer, işverenlere yönelik teşvik uygulamaları, kayıt dışı istihdam ve yeni çıkan 6385 sayılı kanunla gelen yenilikleri de anlattı.

Toplantıya, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, oda başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, mali müşavirler ile esnaflar katıldı.

Muhabir: Cihan Demirci

Yayıncı: Berin Alpaslan Gökçe
Kaynak: AA