Denizli'de Meslek Lisesi Öğrencileri İtalya Yolcusu

Denizli'de bir vakıf, maddi durumu yetersiz ve başarılı 10 meslek lisesi öğrencisini, İtalya'da mesleki eğitim almaya gönderdi.

Cafer Sadık Abalıoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ali Abalıoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, ''Nitelikli Teknisyen Güçlü Türkiye'' projesi ile meslek liselerinde okuyan başarılı öğrencilere bir taraftan burs verirken diğer taraftan öğrencilerin çeşitli eğitimler almaları sağlandığını ifade etti.

Leonardo Da Vinci Projesi kapsamında 10 öğrenciyi iki hafta süresince İtalya'ya mesleki eğitim almaya gönderdiklerini ifade eden Abalıoğlu, şöyle konuştu:

''Proje, 10. ve 11. sınıf Elektrik-Elektronik, Otomasyon ve Bilişim Teknolojileri bölümlerinde okuyan, maddi ve sosyal açıdan dezavantajlı olan öğrenciler içinden seçilen 10 kişilik bir öğrenci grubuna yönelik olarak hazırlandı. Projenin amacı, Türkiye'deki mesleki eğitim sisteminden daha ileri seviyedeki uygulamaları göstererek onların mesleki gelişimlerine yardımcı olmak, katılımcıların kendi olanaklarıyla ulaşamayacağı bir yolla beceri ve yeterliliklerini geliştirmeye, özgüvenlerinin artmasına destek olmak, yabancı dillerini geliştirmeye yönelmelerini sağlamak, kültürler arası etkileşime katkıda bulunmaktır. İtalya'da teorik ve uygulamalı eğitim alan öğrencilerin Denizli'de fabrikalarda staj görmesini de sağlayacağız. Öğrenciler farklı kültürlerle tanışmanın yanında mesleki eğitimde Avrupa standartlarıyla tanışmış olacak.''

Muhabir: Mustafa Dermencioğlu

Yayıncı: Tolga Albay
Kaynak: AA