Çizer Galip Tekin’in Anısı, Le Monde Gazetesi’nde

Fransız yazar François Beaune’un, insanların kendi dillerinde anlattığı gerçek hikayelerden oluşan edebiyat projesinde Türkiye’den çizer Galip Tekin’in “Yaşama” adlı hikayesi de yer alırken, proje Le Monde’un internet sitesinde de yayınlandı.

Marsilya-Provans 2013 Avrupa Kültür Başkenti kapsamında, Akdeniz ülkeleri insanlarının kendi dillerinde anlattığı gerçek hikayelerden oluşan edebiyat projesi, Fransız yazar François Beaune tarafından hayata geçiriliyor

Kimi zaman inanılması güç, neredeyse hayal ürünü olabilecek, ancak gerçek insanların anlattığı bir kurguya benzeyen, bir kitapta ya da bir filmde yer almayı hak ettiği düşünülen gerçek hikayelerden oluşan projeye Fransa’nın saygın gazetesi Le Monde’un internet sitesinde de yer verildi.

12 gün boyunca her gün bir ülkeden hikayenin yayınlandığı tefrikada Türkiye’den Galip Tekin’in başından geçen bir anıyı anlattığı “Yaşama” adlı hikayesine yer verildi.

Bu hikaye aynı zamanda Ekim 2013 yılında Verticales yayınevi tarafından yayınlanacak olan “Akdeniz’den Gerçek Hikayeler” kitabında da yer alacak. Yazar François Beaune Mart ayında İstanbul’a bir rezidans programı çerçevesinde geliyor.

Projeye her yaştan insanlar da başlarından geçen gerçek hikayeleri gönderebiliyor. Hikaye göndermek isteyenler hikayelerini www.mp2013.fr/histoiresvraies/formulaire-de-depot/ sitesi üzerinden paylaşabilir. Aynı şekilde başkalarının gerçek hikayelerini keşfetmek için https://www.mp2013.fr/histoiresvraies/ sitesini ziyaret edilebiliyor .
Kaynak: İHA