CHP'li ulusalcılar, anayasa görüşmelerinde kıyameti koparacak

CHP'de sular bir türlü durulmuyor. Birgül Ayman Güler'in "Kürtlerle Türkler eşit değildir" sözleri parti içindeki yenilikçi-ulusalcı kavgasını iyice su yüzüne çıkardı. Birgül Ayman Güler'in açıklamalarıyla parti içinde patlak veren ırkçılık polemiği CHP’de ortalığı fena karıştırdı.

CHP'li ulusalcılar, anayasa görüşmelerinde kıyameti koparacak
Partiye yakın kaynaklar CHP 'de yenilikçi-ulusalcı kavgasını çıkaran iki grubun olduğunu öne sürerken, CHP 'de Hüseyin Aygün gibi düşünen bazı milletvekillerinin olduğunu ve CHP 'den Aygün 'e karşı alınacak bir tavır halinde birlikte hareket etme kararını aldıklarını belirtiyorlar.

AYGÜN 'E TAM DESTEK
CHP 'de Aygün 'e tam destek veren bu milletvekillerinin Genel Merkez 'e çağrı yapmaya hazırlandıkları belirtilirken, MYK toplantısı öncesi imza toplamaya çalıştıkları da öğrenildi.

CHP içinde kendini Ulusalcı olarak tanımlayan bazı milletvekilleri, yeni anayasa görüşmelerinde CHP 'nin masada olmasını istemiyor. Ana dilde savunma hakkı ve ana dilde eğitime şiddetle karşı çıkan “Ulusalcı vekiller” ise anayasa görüşmeleri esnasında iddialara göre kıyameti koparacak.

ANAYASA GÖRÜŞMELERİNDE KIYAMET KOPACAK


AK Parti'nin TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu'na sunacağı 'Temel Hak ve Özgürlükler ' önerisinde Türk vatandaşlığı tanının değiştirilerek , “Türklük” kavramının çıkarılmasına karşı çıkan “Ulusalcı” vekillerin CHP 'de su yüzüne çıkan tartışmaları daha da ileri götürmesi bekleniyor.

Kaynak: CNN