Cezaevinden Tahliye Olan Hükümlülerden Açıklamalar

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ilgili kanunu onaylamasının ardından cezaevlerinden tahliyeler başladı.

Metris Cezaevi’nden çıkanlar, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Aralarında 'Ceza Muhakemesi Kanunu ile Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’un da bulunduğu 11 kanunun Cumhurbaşkanı Gül tarafından onaylanmasının ardından, cezaevlerinden tahliyeler başladı.

Metris Cezaevi’nden 13 bakıma muhtaç hükümlü tahliye edilirken, hükümlülerden bazıları basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Hükümlü Avni Sarı, “Tahliye oldum. 3 senedir felç olarak yatıyorum. Türkiye Cumhuriyeti Devletinden Allah razı olsun. Türkiye’de iyi de var kötü de var. Allah bizi çocuklarımıza kavuşturacak. Benim 3. sınıfta bir kızım var. Kızım yanıma geldiğinde ‘ayağını öpeyim de sen yürü' diyor. 3 senedir bizi çürüttüler ama müdürlerden Allah razı olsun” dedi.

Çok mutlu olduğunu ifade eden Ali Söz ise, “İnsanlar özgürlüğüne kavuşmak gibisi var mı; yeniden doğmuş gibi oluyor insanlar. 4 seneye yakındır yatıyorum. Sırtımdan mermi yedim, felcim. Özgürlük bakımından mutluyum, aileme kavuşacağım. Bakanlarımızdan da Allah razı olsun, bizi düşündüler” diye konuştu.

Kaynak: İHA