Belediye Engelli Vatandaşlar İçin “engelli Aracı” Uygulaması Başlattı

Uşak Belediyesi engelli vatandaşların hayatlarını kolaylaştırmak amacıyla engelli aracı uygulaması başlattı.

Belediye Engelli Vatandaşlar İçin “engelli Aracı” Uygulaması Başlattı
Uygulama ile engelli vatandaşlar kent içinde belediye imkanları ile engelli aracıyla seyahat edebilecek. Uşak belediyesi engellilerin kent içindeki seyahatini kolaylaştırmak amacıyla Devlet Malzeme Ofisi’nden bir engelli aracı satın aldı. Araçtan engelli arabaları olan engelli vatandaşlar yararlanabilecek ve aynı anda 9 engelli vatandaş seyahat edebilecek. Belediye Başkanı Ali Erdoğan engelli vatandaşların hayatlarını kolaylaştırmak için uygulamaya koydukları engelli aracı projesinin kentteki engelli vatandaşların ulaşım sıkıntısını çözeceğini söyledi.

Engellilere bu konuda verdikleri sözü gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Başkan Erdoğan, “ Biz engellilerimizin kent içinde istedikleri yere istedikleri saatte gidebilmelerini arzu ettik. Bu nedenle engelli vatandaşlarımızın bir araç ile belediye imkanları ile taşınabileceğini düşündük. Aracımızı alarak engellilerimize göre dizayn ettik” dedi.

Engelli vatandaşlara yönelik çalışmaların bununla sınırlı olmadığını da belirten Ali Erdoğan, “Uşak Belediyesi olarak engelli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırmak için çalışmalar yapıyoruz. Engelliler için yürüyüş yolları yaptık. Engellilerimizin en büyük sıkıntılarından birisi de evlerinden istedikleri yerlere istedikleri zaman gidememeleriydi. Bu yöndeki isteklere duyarsız kalamazdık. Devlet Malzeme Ofisi’nden aldığımız aracımızda iki engelli aracı rahatça sığacak. Ayrıca aracımıza 9 engellimizde aracımızla istediklere yere aynı anda gidebilecek. Aracımızın çalışma sistemini ise yakın bir zamanda belirleyeceğiz. Belediye olarak engelli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırmaya devam edeceğiz” dedi.

Kaynak: İHA