Başbakan Yardımcısı Arınç'tan Utib'e Övgü

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) Başkanı İbrahim Burkay, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ı makamında ziyaret ederek Nisan ayında düzenlenecek ‘Ar-Ge Proje Pazarı’na davet etti.

Başbakan Yardımcısı Arınç'tan Utib'e Övgü
Yurtiçi ve yurtdışından akademisyen ve araştırmacılarla, sanayici ve sektör temsilcilerini 5. kez biraraya getirecek “UTİB Türkiye Tekstil ve Konfeksiyon Sektöründe V. Uluslararası Ar-Ge Proje Pazarı Zirvesi” etkinliğinde, seminer, konferans ve Ev Tekstili Tasarım Yarışması etkinliği ve sergisinin de yapılacağını aktaran Burkay, zirvenin tekstil ve konfeksiyon sektörlerinde yeni ufuklar açmasını beklediklerini belirterek Başbakan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Bülent Arınç’a katılım davetini iletti.

4 YILDA 600 PROJE Türkiye’de ilk defa UTİB tarafından Bursa’da hayata geçirilen Ar-Ge Proje Pazarı’na 2009’dan bu yana sektörde uygulanmak üzere 600’e yakın proje geldiğini de dile getiren İbrahim Burkay, “Bu sene de sektöre sunulabilecek birbirinden ilginç projeler geliyor. Konvansiyonel tekstillerden, katma değeri yüksek teknik tekstillere geçiş için bu etkinlik çok önemli” dedi.

.

UTİB'E ARINÇ ÖVGÜSÜ UTİB Başkanı Burkay’dan ihracattaki gelişmeler ve Bursa ekonomisi hakkında da bilgiler alan Başbakan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Bülent Arınç, “Hükümetimiz döneminde firmalarımız ihracat rekorlarını alt üst ederken, en büyük pay sahiplerinden biri de Sayın İbrahim Burkay başkanlığındaki UTİB oldu. Benim de takdirle takip ettiğim ar-ge çalışmaları, yurtdışı tanıtım etkinlikleri ve iş dünyamızın ufkunu açan gayretlerinizden dolayı sizi ve arkadaşlarınızı tekrar kutluyorum. Aranızda olmaktan mutluluk duyarım” diye konuştu.

BURSA'NIN 2023 HEDEFİ 75 MİLYAR DOLAR Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a bugüne kadar verdiği destekler için teşekkür eden UTİB Başkanı İbrahim Burkay, “Türkiye 2023 ihracat hedeflerine göre, Bursa ihracatını 75 milyar dolara yükseltme gibi çok ciddi bir sorumluğumuz var. Hep birlikte oturup bu hedefe nasıl ulaşacağımızın planlarını yapmamız ve yol haritamızı çıkarmamız gerekiyor” diye konuştu.

Burkay, ihracatçı birlikleri bünyesinde bugüne kadar gerçekleştirilen pek çok proje ve faaliyeti, öncesinde düzenlenen sektörel çalıştaylar ve bunların sonuç raporlarını disiplinli bir şekilde uygulamaya koyarak başardıklarına da işaret ederek.“Bursa’daki tüm işletmelerimize ivme kazandırarak büyüme hedefine ortak etmeliyiz. Büyük şirketlere yeni yükselen pazarlara giriş ve yatırım alanları açmak, küçük ve orta ölçekli firmalara da proje destekleri vererek mali ve idari açıdan güçlendirmek gerekiyor" diye konuştu.

.

Son dönemde dünyada büyük değişimler yaşandığını vurgulayan Burkay, “Hem Türkiye hem de Bursa olarak bu değişimi iyi okumalı ve doğru stratejiler belirlemeliyiz. Geçmişe oranla dünyayla çok daha fazla entegre olan ve artık 10 yıl, 20 yıl sonrasını güvenle planlayan bir ülkemiz var. Bu anlayışla 2023 Bursa’sının ekonomi, sanayi ve ticaret vizyonunu oluşturacak projelerimizi uygulamaya geçirmeye hazırız” ifadelerini kullandı .
Kaynak: İHA