Bakan Yazıcı 'valiler Toplantısına' Katıldı

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Türkiye ekonomisinin en temel sorunlarından bir tanesinin 'kaçak ve kayıt dışılık' olduğunu belirterek, "Kaçağın en yoğun alanlardan birisi akaryakıt, diğeri tütün ve tütün mamulleri bir diğeri ise çay" dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, JW Marriot Otel’de düzenlenen 'Valiler Toplantısı'na katıldı.

Yazıcı, yaptığı konuşmada, ekonominin en temel sorunlarından bir tanesinin 'kaçak ve kayıtdışılık' olduğunu belirterek, "Kaçağın en yoğun alanlardan birisi akaryakıt, diğeri tütün ve tütün mamulleri bir diğeri ise çay" dedi

Yazıcı, ekonomide kayıt dışılığın önlenme derecesine göre kayıtlı olanın gümrük vergisinin bir o kadar azaldığını söyledi.

2011 yılında akaryakıt kaçakçılığıyla mücadelenin eylem planının oluşturulduğunu anlatan Yazıcı, eylem planı kapsamında 10 numara yağla ilgili vergi kolaylıklarını ortadan kaldırılmasının neticelendirildiğini ifade etti.

Bakan Yazıcı, gümrük kapılarının yenilendiğini belirterek, özellikle Doğu ve Güneydoğu'daki gümrük kapılarımız yenilenmeye muhtaç olduğunu ifade etti.

Dünyada üretim ve tüketimin arttığını ama paylaşımda büyük bir adaletsiz olduğuna dikkati çeken Yazıcı, bunun dünyanın en önemli sorunu olduğunu dile getirdi

Kaynak: İHA