Armutlu Halkından Kentsel Dönüşüm Tepkisi

Sarıyer Armutlu’nun kentsel dönüşüm bölgesi ilan edilmesine karşı çıkan mahalle sakinleri, Barbaros Bulvarı’nı trafiğe kapatıp, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü önünde eylem yaptı.

Armutlu olarak bilinen Fatih Sultan Mehmet Mahallesi’nin kentsel dönüşüm bölgesi ilan edilmesine tepki gösteren mahalleli, hazırladıkları dilekçeleri İstanbul Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne verdi. Dilekçeleri teslim ettikten sonra da eylemlerine devam eden kalabalık grup, “Armutlu bizimdir, bizim kalacak” sloganları attı.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ahmet Ayyıldız ise, toplanan kalabalığa seslenerek korkularının yersiz olduğunu söyledi.

Kimseyi mağdur etmeyecekleri belirten Ayyıldız, “Sizlerin hiçbirinizin tapusu yok. Oturduğunu binalar riskli binalar” dedi.

Kentsel dönüşümle rant elde edileceği yönündeki iddiaları yalanlayan Ayyıldız, “Sizleri tapu sahibi, ev sahibi yapacağız. Sayın bakanımız diyor ki sizlerin istemediği bir şeyi yapmayacağız. Bize güvenin. Bakanımızın yaptığı işlere bakın. Sizlerle anlaşmadan hiçbir şey yapılmayacak. Bugün Esenler’de yapılıyor. Orada anlaşma yapıldı, sizlerle de anlaşma yapılacak. Eğer istemiyorsanız bundan da vazgeçilir’ diyor Sayın Bakanımız. Temsilcilerle de görüşürüz. Bir sürü dedikodular var, sizler de haklısınız. Heyet olarak da gelin, biz de sizlere gelelim. Burada rant diye bir şey yok. Sizlerin ailenize, çoluğunuza, çocuğunuza bırakacağınız bir yer yapmayı amaçlıyoruz. Bakanımıza güvenin, bir art niyet aramayın. Bunlar anlaşmadan olmaz” diye konuştu.

Ayıldız’dan görüşme sözü alan mahalle sakinleri, daha sonra dağıldı .
Kaynak: İHA