Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirdi

Antalya Kamu Hastaneleri Birliği, Atatürk Devlet Hastanesi doktorları ile genel değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Antalya Kamu Hastaneleri Birliği'nden yapılan açıklamaya göre, Atatürk Devlet Hastanesi'nde 29 Ocak Salı günü hastane hekimlerine Antalya Kamu Hastaneleri Birliği'nin hedef ve amaçlarının anlatıldığı, yönetim tarafından hekimlerin sorunlarının dinlendiği ve çözüm yollarının bulunmaya çalışıldığı genel bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıda Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Erdoğan Taş, ''Gülümseyen Hastaneler Projesi''ne vurgu yaparak, bu çerçevede hekimlere büyük görevler düştüğünü ifade etti.

''Sağlıkta Dönüşüm Projesi'' çerçevesinde sağlıkta dönüşüm arayışlarının yalnızca hasta memnuniyetini değil çalışan memnuniyetini de artırmaya yönelik olduğu belirtilen açıklamada, bu tür toplantıların günde yüzlerce hasta ile ilgilenen hekimlerin yönetim tarafından önemsendiğinin gösterilmesinde ve hekimlerin sorunlarına çözüm yolları bularak onların moral ve motivasyonlarını arttırılmasında büyük faydası olacağı ifade edildi.

Bu doğrultuda temel amacı hem çalışan hem de vatandaş memnuniyeti olan ''Gülümseyen Hastaneler Projesi''nin başarılı olacağı belirtildi. Hastanelerde yaşanan sorunların ise genelde iletişim kazalarından kaynaklandığı, bu kazaların meydana gelmemesi ya da en aza indirilebilmesi için sağlık personelinin kendisini hastanın yerine koyarak hareket etmesi gerektiği üzerine durulduğu kaydedildi.

Toplantıya katılan Doktorlara Sütçüler'de yapılacak olan yeni hastane ve Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin 300 yataklı yeni ek binası ile kurumlara gelecek hasta sayısının artacağı ve hastanelerin mevcut teknik olanaklarının arttırılmaya çalışılacağı hakkında bilgi verildi.

Toplantıya Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Tıbbi Hizmetler Başkanı Dr. Cenker Ateş, Antalya Atatürk Devlet Hastanesi Hastane Yöneticisi Uz. Dr. Abdurrahman Acar ve Başhekim Opr. Dr. Selim Hacısalihoğlu ile Doktorlar katıldı.

Muhabir: Yunus İçen

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
Kaynak: AA