Ankara Kalkınma Ajansı'na Tunuslu Heyetten Ziyaret

Ankara Kalkınma Ajansı, Tunus Yatırım ve Uluslararası İşbirliği Bakanlığı'ndan gelen heyetle bölgesel kalkınma alanında yaptığı çalışmalarla ilgili deneyimlerini paylaştı.

Ankara Kalkınma Ajansı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Dışişleri Bakanlığı'nın koordinasyonunda Avrupa Birliği Bakanlığı işbirliği ile Türkiye'ye gelen Tunus heyeti, 4 günlük gezi programının son gününde Ankara Kalkınma Ajansı ile görüşme gerçekleştirdi.

Tunus Yatırım ve Uluslararası İşbirliği Bakanlığı Bölgesel Ekonomik İşbirliği Genel Müdürlüğü'nden gelen heyet yetkilileri, Türkiye'nin AB müzakereleri sürecinde yaşadığı deneyimler, sivil toplumla işbirliği süreçleri, bölgesel kalkınma ve sosyal uyumla ilgili çalışmalar hakkında bilgi aldı. Ajans, heyetle bölgesel kalkınma alanında yaptığı çalışmalarla ilgili deneyimlerini paylaştı.

Konuk heyetle Ankara Kalkınma Ajansı görüşmesi, ASO 1. Organize Sanayi Bölgesi'nde gerçekleştirildi.

Görüşmeye Ankara Kalkınma Ajansı İş Geliştirme ve Strateji Birimi yetkilileri ile ASO 1. OSB Bölge Yönetimi yetkilileri de katıldı.

Toplantıda konuk heyete ajansın kurulduğu günden bugüne kadar yapmış olduğu çalışmalar hakkında bilgiler verildi.

Heyete, Türkiye'de kalkınma ajanslarının kuruluş süreçleri, şu anda geldikleri nokta ve ülkenin kalkınma stratejisindeki yerleri hakkında da bilgiler sunuldu.

Türkiye'nin sanayi yapılanması ile ilgili de sahada incelemeler yapmak isteyen konuk heyete, ASO 1. OSB örneği üzerinden Ankara sanayisinin gelmiş olduğu seviye anlatıldı. Görüşmede ayrıca, Ankara Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen ve ASO 1. OSB tarafından yürütülen ''ASO 1. OSB'de Bilişim ve Haberleşme Platformu Oluşturulması'' projesinin detaylarına ilişkin bilgi verildi.

-Yabancı heyet ziyaretleri oldukça önemli-

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Asım Balcı, yabancı heyet ziyaretlerinin Ankara'nın yabancı yatırımcılar tarafından keşfedilmesi ve yatırımların artması açısından oldukça önemli olduğuna dikkati çekti.

Ajans bünyesinde çalışmalarını sürdüren Yatırım Destek Ofisi'nin de bu anlamda önemli çalışmalar yaptığını vurgulayan Balcı, ''Tüm bu çalışmaların hedefi Ankara'nın, bölgemizin ve nihayetinde ülkemizin kalkınma çabalarına destek olmaktır'' ifadesini kullandı.

Muhabir: Necip Fazıl Çelik

Yayıncı: Zülal Eser
Kaynak: AA