Amasya'da ''bayat Bemek Toplama'' Kampanyası

Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Amasya Belediyesi ile Hayatcan Derneği tarafından kısa süre önce başlatılan ''Bayat ekmek toplama kampanyası'nın'' toplumda karşılık bulduğunu söyledi.

Özdemir, Amasya'da da günlük üretilen 65 bin adet ekmekten yaklaşık 6 bin tanesinin çöpe gittiğine belirterek, şunları kaydetti:

''Bu kampanya ile yılda 1 milyon liralık tasarruf sağlamayı hedefliyoruz. Toplanan ekmekler, belediyemize ait hayvan barınağı ve ormanlardaki yabani hayvanlara yem olarak veriliyor. Vatandaşlarımızdan da bu konuda olumlu yaklaşımlar gördük. Gerek belediyeye gerekse derneğimize bizzat gelip kendi mahalle ve sokaklarına bayat ekmek toplama kutusu konulmasını isteyen vatandaşlarımıza bu kampanyaya duyarlı olduklarından dolayı teşekkür ediyorum. Bayat ekmek toplama kampanyası halkımızın takdirini kazandı. Proje kapsamında bayat ekmeklerin toplanacağı özel olarak hazırlanmış 100 adet kutu şehrin farklı noktalarına takıldı. Bunların içerisinde biriken bayat ekmekler her gün iki görevli tarafından bir araçla toplanıp, gerekli yerlere bırakılıyor.''

Muhabir: Cihan Okur

Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
Kaynak: AA