Altınözü'ne Bağlı Bir Köyde Düştüğü Tarlada Toprağa Saplanan ve Patlamayan 2 Adet Roketin Bulunduğu Yerden Çıkarılması Amacıyla Uzman Ekiplerce Çalışma Başlatıldı

Hatay'ın Altınözü ilçesine bağlı bir köyde düştüğü tarlada toprağa saplanan ve patlamayan 2 adet roket mermisinin bulunduğu yerden çıkarılması amacıyla uzman ekiplerce çalışma başlatıldı.

Kolcular köyü merkezine yaklaşık 200 metre mesafedeki tarlaya 28 Ocak'ta yaklaşık 2 metre boyunda 2 adet patlamamış roket mermisinin düşmesi üzerine vatandaşlar jandarmaya haber verdi.

Olay yerine gelen jandarma ekipleri köyün çevresinde güvenlik önlemi alırken, Genelkurmay Başkanlığı da bölgeye uzman ekipler gönderdi. Öte yandan roketlerin düştüğü yere yakın evler de boşaltıldı.

Bugün Diyarbakır'dan Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı uzman ekipler bölgeye gelerek roketlerin saplandığı yerden çıkartılması amacıyla çalışma başlattı.

Uzun uğraşların ardından bulunduğu yerden çıkarılan roketlerden biri İl Jandarma Komutanlığı'na götürüldü. Diğer roketi çıkarmak için çalışmaların devam ettiği bildirildi.

Bu arada, roketlerin düştüğü tarlaya yaklaşık 250 metre mesafede itfaiye ve sağlık ekiplerinin bekletildiği görüldü.

Roketlerin düştüğü tarlanın Suriye sınırına yaklaşık 500 metre mesafede olduğu kaydedildi.

Muhabir: Kerem Kocalar - Salim Taş / Anıl Bağrık

Yayıncı: A. Fatih Tekcan
Kaynak: AA