Almanya'da Hristiyan Ailenin Yanına Verilen Genç Kızın 7 Yıllık Anne Hasreti Bitti

Almanya'dan sınır dışı edilen annesinin yanından alınıp Hristiyan bir aileye verilen ve 18 yaşını doldurduktan sonra kendi başına yaşamını sürdüren genç kız, 7 yıl aradan sonra Başbakanlık tarafından Türkiye'ye getirilerek anne hasreti sona erdirildi.

Almanya'da Hristiyan Ailenin Yanına Verilen Genç Kızın 7 Yıllık Anne Hasreti Bitti
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı binasında, Almanya'dan gelen Elif Yaman isimli Türk kızını kabul etti. Kabule, Yurdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanı Kemal Yurttaç da katıldı

Almanya'da 7 yıl önce ailesinden alınarak Alman bir aileye verilen, 18 yaşını doldurduktan sonra Hannover kentinde bir kasabada yaşayan Elif Yaman'ın sınır dışı edilen annesine ulaşma çabalarını öğrenen Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, anne ve kızını buluşturmak için talimat verdi. Bunun üzerine Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı görevlileri, Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde zor koşullarda yaşayan anne Yaman ve Almanya'da yaşayan kızı Elif ile irtibata geçti. Maddi durumu iyi olmayan Elif'in pasaportu ve uçak bileti, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı'nca karşılandı. Düsseldorf'dan uçakla İstanbul'a gelen genç kız, Atatürk Havalimanı'nda Başbakanlık görevlileri tarafından karşılandı. Bugün Ankara'ya gelen anne ve kızı Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'a teşekkür etti.

"ANNEYE VE KIZIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM" Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, kabulün ardından kameraların karşısına çıkarak, "Almanya'da hayatını devam ettiren Elif Yaman kızımız, uzun zamandır annesinden ayrı yaşıyordu. Orada gençlik dairesinde yetişti. Ama annesinden ayrı olduğu için, onu bulamadığı için sıkıntıları vardı. Bir gazetede çıkan haber üzerine Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı hem Elif kızımızı hem de annesini bularak, onunla irtibat kurdular ve dün anne ile kızı bir araya getirdiler. Bugün de kendileri Ankara'ya teşekkür için geldiler. O yüzden ben hem anneye hem de kızımıza ben teşekkür ediyorum. Elif kızımıza bundan sonraki hayatında başarılar diliyorum. Anneyle bundan sonra daha samimi ilişkiler kurma imkanı bulacaktır. İnşallah bu yazın da Türkiye'de bizim yurtdışındaki vatandaşlarımız için düzenlediğimiz kamplar var, orada da misafirimiz olacaktır" ifadelerini kullandı.

"SÖZLEŞTİK, KISA ZAMANDA TÜRKÇE'Yİ BİZİM GİBİ KONUŞACAK" Bozdağ, Elif'in Türkçe'sinin biraz zayıf olduğunu söyleyerek, "Çünkü eğitim aldığı yerde sadece iki tane Türk var. O yüzden Türkçe değil Almanca konuşuyor ama şimdi sözleştik, kısa zamanda Türkçe'yi bizim gibi konuşacak, ona da inanıyoruz" dedi.

Anne Ayşe Yaman'ın Kocaeli'nde bir cafede çalıştığını ifade eden Bozdağ, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Koçoğlu'yla görüştüklerini ve kendisine belediyede iş verileceğini belirtti.

"MUTLUYUM, SEVİNÇLİYİM" 7 yıl aradan sonra annesiyle görüşen Elif Yaman, bu imkanı kendisine sağlayan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'a hassasiyetleri için teşekkür etti. Annesiyle görüşme imkanı bulduğu içine teşekkür eden Yaman, "Mutluyum, sevinçliyim. Türkiye'ye gelme imkanı ve cesareti buldum. O yüzden bu ilgiden dolayı ilgililere teşekkür ediyorum" dedi.

Türkiye'yi nasıl bulduğunu sorulması üzerine Yaman, "Çok farklı düşünceler yaşadım. Bugüne kadar Türkiye'yi hep yolculuk yaparken, camdan, pencerenden bakara gördüm. Dolayısıyla dikkatimi ilk çeken çok fazla ağaç yok, evler çok bitişik ve ayrıca güneşin olmaması da üzücüydü" ifadelerini kullandı. Yaman'ın sözleri üzerine renkli anlar yaşanırken Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, bunun üzerine, "Evet, güneş Türkiye'de Almanya'da çoktur ama kışın" karşılığını verdi.

43 yaşındaki anne Ayşe Yaman ise, "Bizi kavuşturmak için çaba harcayan herkese teşekkür ederim" dedi.

Yaman, ayrıca yurt dışında görev yapan konsolos ve büyükelçilik yetkililerini teşekkürlerini iletti.

Daha sonra Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, anne ve kızına hediye verdi

Kaynak: İHA