Alman Bilimsel İşbirliği Forumu''nun İkincisi Gerçekleştirilecek

Akdeniz Üniversitesi Avrupa Birliği Araştırma ve Uygulama Merkezi , Berlin Alice Salomon Yüksek Okulu ile 2-4 Mayıs tarihlerinde Antalya'da ''Türk - Alman Bilimsel İşbirliği Forumu''nun ikincisini gerçekleştirecek.

AKVAM'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, forumda Türk - Alman bilimsel işbirliğinin bugünkü koşulları, işbirliği çerçevesinde eğitim, öğretim ve araştırma alanında ne tür uygulanmalar bulunduğu, ikili ve Avrupa düzeyinde hangi destekleme programları olduğu, Türk-Alman bilimsel işbirliği alanında yararlanılabilecek araştırmalar, raporlar ele alınacak.

Üç gün sürecek forum konuşmacı, uzman ve halen yürütülmekte olan projelerde görev alan akademisyenler ve diğer araştırmacılarla işbirliği görüşmeleri ve Türk - Alman kültür programları ile tamamlanacak. Almanya ve Türkiye'den konuşmacıların ve ikili işbirliğinde deneyimli bilim insanlarının katılacağı Türk-Alman Bilimsel İşbirliği Forumu'na her iki ülkeden önemli akademik kuruluş temsilcileri katılacak.

Programın birlikte düzenlenmesi ve işbirliği için Alman Dış Akademik Değişim Servisi , Federal Almanya Eğitim ve Araştırma Bakanlığı , Friedrich Ebert Vakfı, Almanya'nın Ankara Büyükelçiliği ve İzmir Başkonsolosluğu, Türkiye Bilim Teknoloji ve Araştırma Kurulu ile Türkiye Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile görüşmeler yürütülüyor.

AKVAM Müdürü Doç. Dr. Erol Esen ve ASH Rektörü Prof. Dr. Theda Borde'nin ortak yaptıkları açıklamada, Almanya ve Türkiye'de ortak çalışmalar yapan veya yapmayı planlayan araştırma kuruluşları, akademisyenler ve ilgi duyan ortak proje çalışanlarının forumda ele alınmasını istedikleri güncel işbirliği konuları, ilginç yöntem ve uygulamalar veya kurumsal çalışmaları tartışmak üzere öneride bulunmaya çağırdı.

Antalya'da 2-4 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilmesi planlanan forum, 4 Mayıs Cumartesi günü network görüşmelerinin de yapılabileceği kültürel etkinliklerle son bulacak.

Türkçe ve Almanca olarak yapılacak foruma katılım ücretsiz olacak.

Muhabir: Yunus İçen

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
Kaynak: AA