Ak Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin:

AK Parti Malatya Milletvekili ve TBMM Grup Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Şahin, kayısının iç piyasada tüketiminin arttırılması için ciddi çalışmalar yaptıklarını ifade etti.

Ak Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin:
TRT AVAZ'da yayınlanan Stüdyo Avaz programına canlı yayın konuğu olan Milletvekili Şahin, soruları cevaplandırdı. Programda, Malatya'nın doğal zenginlikleri, sanayisi, yer altı kaynakları, yetiştirdiği devlet adamları ve özellikle kayısı konusunda açıklamalarda bulunan Şahin, Malatya denilince kayısı, kayısı denilince de Malatya'nın akla geldiğini ve Malatya'nın dünya kayısı ihtiyacının çoğunu karşıladığını söyledi.

Türkiye'deki yaş kayısının yüzde 80'i, kuru kayısısının da yüzde 80-85'inin Malatya'da üretildiğini dile getiren Şahin, Malatya'nın her yıl ortalama 150-200 bin ton kayısı ürettiğini belirtti.

Mustafa Şahin, kayısının Malatya ekonomisine ve istihdamına ciddi katkılar sunduğunu hatırlatarak, kayısının tanıtılması için Ankara'da tanıtım günleri, THY'de yolculara ikram edilmesi, tanıtım fonu gibi tanıtım amaçlı birçok çalışmanın yapıldığını aktardı.

Önümüzdeki süreçte okullarda ve kışlalarda kayısı tüketilmesi için Milli Eğitim Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı'yla görüşmelerin devam ettiğini de söyleyen Şahin, kayısının iç piyasada tüketiminin arttırılması için ciddi çalışmalar yaptıklarını ifade etti.

Kayısı ürünlerinin de stüdyoda yer aldığı programda Şahin, kayısı çeşitlerinden de bahsederek kayısının faydalarını anlattı.

Malatya'nın doğu ile batı, kuzey ile güney arasında bir kavşak konumunda olduğuna işaret eden ve Malatya'nın tarihsel gelişimi hakkında bilgi veren Milletvekili Şahin, "Malatya'nın kültürel mirasını üst üste koyup basamak yapsak, Malatya'nın Beydağlarını aşacak kadar kültürel zenginliğe sahibiz" diye konuştu.

Malatya'da turizm potansiyelinin yükseltilmesi için tanıtım amaçlı birçok faaliyet düzenlendiğini kaydeden Şahin, Nemrut konusuna da değinerek, Nemrut'un dünyanın ortak mirası olduğunu ve birçok turistin Malatya güzergahını kullanarak Nemrut'a gittiğini söyledi.

Programda, Malatya'nın yetiştirdiği devlet adamlarından da bahseden Milletvekili Mustafa Şahin, merhum cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın Türkiye'ye ve Malatya'ya çağ atlatan bir lider olduğunu, birçok hizmeti Türkiye'ye kazandırdığını belirtti.

Kaynak: İHA