Afganistan'dan Geldiler, Yakutiye'de Evlendiler

Afganistan’dan kaçarak Türkiye’ye sığınan Yaset Shifa Sekandary (36) ile Lina Sekandary (19), Yakutiye Belediyesi nikah salonunda resmi nikah kıyarak evliliklerini sağlama aldılar.

Afganistan'dan Geldiler, Yakutiye'de Evlendiler
1.5 yaşında bir çocukları olan çift, 2011 yılında Türkiye’ye sığınmışlar. Çiftin nikah şahitliklerini Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut ile Afgan göçmenlerin gönüllü babası Er-Vak Başkanı Erdal Güzel yaptılar. Çiftin evlilik cüzdanını ise 1.5 yaşındaki Mucip annesine verdi. Afganistan’dan Türkiye’ye sığınan ve 2.5 yıldır Erzurum’da yaşayan Yaset Shifa Sekandary ile Lina Sekandary, imam nikahlı evliliklerini Yakutiye Belediyesi Evlendirme Memurluğunda resmi nikaha bağladılar. Yaset ve Lina’nın nikah şahitliklerini Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut ile Er-Vak Başkanı Erdal Güzel yaptı. Nikah sırasında 1.5 yaşında olan ve Erzurum’da dünyaya gelen Mucip’de bulundu. Evlilik Cüzdanını alarak annesine veren Mucip, objektiflere poz vermeyi de ihmal etmedi. Nikah şahitliği yapan Belediye Başkanı Ali Korkut, bu insanların yurtlarından kopup geldiğini belirterek “Yerlerini yurtlarını terk edip gelmek zorunda kalmışlar. İmam nikahlarını resmi nikaha dönüştüren imzayı attılar. Bizlerde şahit olduk. Bu imzalarla Afganlı çiftimizin şansının daha iyiye gitmesi temennisinde bulunuyorum” dedi.

Çiftin diğer şahidi, Afgan göçmenlerin manevi babası olarak tanınan Er-Vak Başkanı Erdal Güzel ise, göçmenlere Erzurum’un en güzel biçimde sahip çıktığını söyledi.

Yaset ve Lina çiftinin çocukları Mucip’i Erzurum’da dünyaya getirdiklerini ifade ederek “Mucip bir dadaş, ama çok afacan bir çocuk. Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut ile birlikte şahitlik yaptık. Onlar için bu imzaların şans olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA