Ab Proje Eğitmenliği Sertifikaları, Törenle Sahiplerine Verildi

'Avrupa Birliği (AB) Yolunda Gaziantep Projesi' kapsamında eğitim gören 23 eğitmenin sertifikası törenle verildi.

Ab Proje Eğitmenliği Sertifikaları, Törenle Sahiplerine Verildi
Gaziantep Tuğcan Otel’de düzenlenen törene; Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu, Avrupa Birliği Bakanlığı Bakan Yardımcısı Dr. Alaattin Büyükkaya, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Bakan Yardımcısı Aşkın Asan, Gaziantep Vali yardımcıları Nursal Çakıroğlu, Mevlüt Kurban, Avrupa Birliği Bakanlığı Müsteşarı Dr. Mehmet Cangir ve sertifika eğitmenleri katıldı.

"İlimiz Avrupa Birliği’ne Hazırlanıyor" ve "Avrupa Birliği Faaliyetlerine Destek Bileşenleri" çerçevesinde Gaziantep Valiliği Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi tarafından yürütülen AB Yolunda Gaziantep Projesi kapsamında düzenlenen 14 günlük eğitimde, Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimi, AB Sertifika Programı ve Proje Eğitmenliği konularında yapılan eğitim tamamlandı. Eğitime katılan 23 eğitmen, sertifikalarını bakan yardımcılarından aldı.

Törende açılış konuşmasını yapan Vali Yardımcısı Nursal Çakıroğlu, konuşmasına başlamadan önce Gaziantep'te dün meydana gelen patlama sonucu hayatını kaybeden kişilere Allah’tan rahmet diledi.

Çakıroğlu, Türkiye'nin Avrupa Birliği üyeliği sürecinde gerçekleştirilen çalışmaların, ulusal kalkınma özellikleri doğrultusunda yerel düzeyde yapılan çalışmalarının etkinliği arttırılarak, bölgeler arası eşitsizliğin giderilmesi üzerine şekillendiğini söyledi.

Vali Yardımcısı Çakıroğlu, "Valiliğimiz Avrupa Birliği süreci doğrultusunda ilde gerekli proje alt yapısını oluşturmak, kent halkını Avrupa Birliği vatandaşlığına hazırlamak ve kurumlar arası işbirliği, iletişim ve eşgüdümü sağlamaya yönelik faaliyetlerine devam etmektedir. AB Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan ‘İllerimiz AB’ye Hazırlanıyor’ programı kapsamında Valiliğimiz tarafından Büyükşehir ortaklığı ile 2012 yılı içerinde uygulaması başlayan ‘AB Yolunda Gaziantep Projesi’, ilin proje kapasitesinin artması açısından önemli bir araçtır" dedi.

Konuşmasında eğitimi tamamlanan eğitmenlere seslenen Çakıroğlu, şunları kaydetti: "Eğitmenlerimiz, ilimizde proje çalışmaları yapmak isteyen kurum ve kuruluşlarımızın proje temelli eğitim ve bilgilendirme sürecine önemli katkılar sağlayacaktır. Bu süreç özellikle birlik programlarında proje sayısı ve hibe tutarı bakımından Türkiye'nin ilk 5 ilinden biri olan Gaziantep’in diğer programlarda da aynı başarıyı elde etmesinde yardımcı olacaktır. Ortaya atılacak her yeni proje fikri, şehrimiz için yeni bir kazanım anlamına gelmektedir. Fikirleriniz ve katkılarınız, ileriki dönemlerde ilimizin sosyal, kültürel ve ekonomik açıdan kalkınması için önem arz etmektedir." Törende konuşan Avrupa Birliği Bakanlığı Müsteşarı Mehmet Cangir ise, birçok projeye imza attıklarını belirterek, "Yaklaşık 4 yıldır yerelde 2 başlık altında toplayabileceğim çalışmalar yürütüyoruz. Birincisi değişik toplumsal kesimlere, hedef gruplarına, meslek gruplarına yönelik eğitimler veriyoruz. Avrupa Birliği sürecinde belli toplumsal grupları ve meslek gruplarını hedef alarak bu sürecin kendileri açısından önemini vurgulayacak çalışmalara sizlerle birlikte imza atıyoruz. İkinci grupta toplayabileceğimiz çalışmalar ise Avrupa Birliği’nin katılım öncesi mali yardımları var. Bunlardan illerimiz nasıl daha çok yararlanabilir? Neler yapabiliriz? Bunun için bunun kaygısı, tasası peşinde olduk. Özellikle illerimizin proje kapasitesini, proje hazırlama kapasitesini arttırmayı hedefledik" ifadelerini kullandı.

Tören, katılımcıların ve eğitmenlerin hatıra fotoğrafı çektirmesiyle son buldu .
Kaynak: İHA