6 Saat Süren Çalışmasıyla Hastaneye Ulaştırıldı

Necat Hasar - Ali İhsan Öztürk - Yolu kardan kapanan merkeze bağlı Gövelek ve Ortanca köylerinde rahatsızlanan 3 hasta, karla mücadele ve sağlık ekiplerinin 6 saat süren çalışmasıyla hastaneye ulaştırıldı.

Kent merkezine 65 kilometre uzaklıkta bulunan ve yolu kar nedeniyle kapalı bulunan Gövelek köyünde doğum sancısı başlayan Aysel İnceoğlu'nun yakınları, 112 Acil Sağlık ekiplerinden yardım istedi.

Bunun üzerine yola çıkan sağlık görevlilerini taşıyan ambulans, yolun 40. kilometresinde kara saplandı. Sağlık görevlilerinin uzun süren uğraşına rağmen çıkarılamayan ambulans, köylülerin yardımıyla traktör ile çekilerek saplandığı yerden çıkartıldı.

Daha sonra karla mücadele ekibinin yaptığı çalışmayla yola devam eden sağlık ekibi, 6 saat süren zorlu yolculuğun ardından köye ulaşarak ilk çocuğuna hamile olan 22 yaşındaki Aysel İnceoğlu'na müdahalede bulundu.

Yapılan kontrollerin ardından yakınlarının da yardımıyla kadını ambulansa taşıyan sağlık ekibi, kent merkezine gelmek üzere yola çıktığı sırada, aynı köyde 7 yaşındaki Şahriban Önkay'ın koluna kaynar su döküldüğü bilgisine ulaştı.

Önkay'ın bulunduğu eve giden görevliler, ilk müdahaleyi yaptıkları kız çocuğunu da ambulansa alarak yola çıktı.

-Köylüler ambulansı durdurdu-

Dönüş yolunda Ortanca köyünden geçen sağlık ekibini gören köylüler, ambulansı durdurup 3 yaşındaki Barış Açık'ın aniden rahatsızlandığını belirterek yardım istedi.

Köye giden sağlık ekibi, yüksek ateş ve mide bulantısı şikayeti bulunan Açık'a ilk müdahaleyi yaptıktan sonra çocuğu da ambulansa aldı.

Yoğun kar yağışı ve tipinin etkili olduğu bölgede yola çıkan ambulans, üç hastayı Yüzüncü Yıl Üniversitesi Prof. Dr. Dursun Odabaş Tıp Merkezi'ne ulaştırdı.

Tedavi altına alınan hastaların sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Yayıncı: Levent Harman
Kaynak: AA