4 Kişinin Ölümüne Neden Olduğu İddia Edilen Sürücünün Yargılanmasına Devam Edildi

Sakarya'nın Hendek ilçesinde TEM Otoyolu'nda otomobiliyle çarptığı 4 kişinin ölümüne neden olduğu iddia edilen sürücünün yargılanmasına devam edildi.

Sakarya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya otomobiliyle çarptığı Muhteşem Coşkun , Seyit Canpolat , Halil Bayraklı ve Celal Gözen'in ölümüne neden olduğu iddiasıyla tutuksuz yargılanan sürücü Hakan K. , hayatını kaybeden Gözen'in annesi Samiye ve kardeşi Cemal Gözen ile tarafların avukatları katıldı.

Sanık Hakan K, savunmasında şehirlerarası yolcu ve yük taşımacılığı yapan şirkette proje sorumlusu olarak görev yaptığını belirterek, kazanın meydana geldiği gün kullandığı araçla Bolu'daki Dörtdivan Tesisleri'ne gittiğini söyledi.

Gece geç saatlerde yola çıktığını ifade eden Hakan K, ''Alkolü araç kullandığımdan dolayı ehliyetime el konulmuştu. Karayolları heyeti geleceği için orada bulunmak üzere giderken kaza meydana geldi. Çok pişmanım. Zaten bu kazadan dolayı psikolojik yardım almaktayım, çok üzüntülüyüm. Ölenlerden Seyit Canpolat'ın mezarını ben yaptırdım'' diye konuştu.

Kazada hayatını kaybeden Celal Gözen'in kardeşi Cemal Gözen ise sanıktan şikayetçi olduğunu belirterek, tutuklanmasını talep etti.

Anne Samiye Gözen de kaza anında yolcu otobüsünde bulunduğunu ifade ederek, ''Ancak kazanın nasıl olduğunu görmedim. Oğlumun ölümünden dolayı sanıktan şikayetçiyim'' dedi.

Mağdurların avukatı Muhsin Pehlivanoğlu, bilirkişi raporlarının yetersiz olduğunu iddia ederek, yeniden inceleme yapılması gerektiğini söyledi.

Sanık vekili Kürşat Güvenç, adli tıp raporunu kabul etmediklerini dile getirerek, otobüs şirketi ve şoför Orhan A'nın kurtulması için çaba harcandığını önü sürerek, tevsi tahkikat talebinde bulundu.

Cumhuriyet savcısı ise dosyanın yeni bilirkişiye gönderilmesinden vazgeçilmesini, sanığın delil karartma imkanı bulunmadığından tutuklanması yönündeki talebin reddedilmesini istedi.

Mahkeme heyeti, diğer müştekilerin dinlenmesi konusunda yazılan talimat cevaplarının beklenmesi, sanık avukatı Güvenç'in tevsi tahkikat talebinin neticesinin beklenmesi ve yeniden bilirkişi incelemesinin gerekip gerekmediği konusunda delillerin toplanması amacıyla duruşmayı erteledi.

-Olay-

TEM Otoyolu Karaçökek mevkisinde 30 Eylül 2011'de meydana gelen trafik kazasında, Hakan K, otomobiliyle arıza yapan otobüse çarpmış, kazada Halil Bayraklı, Seyit Canpolat ve Muhteşem Coşkun olay yerinde, Celal Gözen kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

Cumhuriyet savcısınca hazırlanan iddianamede sürücü Hakan K. hakkında ''bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olduğu'' iddiasıyla 3 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası talep edilmişti.

Muhabir: Çağrı Turgut / Enes Duran

Yayıncı: Kemal Kaymak
Kaynak: AA