'Zonguldak'a hastane çalışmaları devam ediyor'

Zonguldak Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Korkut Eren, ''Kent merkezine inşa edilecek 400 yataklı hastanenin nereye ve ne zaman yapılacağı yönünde çalışmalar devam ediyor'' dedi.

Eren, Zonguldak Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nde düzenlediği basın toplantısında, hastanelerde özellikle yoğun bakımlar konusunda sıkıntı yaşadıklarını söyledi.

Türkiye'de olduğu gibi Zonguldak'ta yoğun bakım ünitelerinde doluluk oranlarının yüksek olduğuna dikkati çeken Eren, şöyle konuştu:

''İl dışına kadın doğumla ilgili hasta sevkimiz var. İlçelerde bulanan hastanelerimizde yatırımlar devam ediyor. Bizim hedefimiz bu yatırımları mevcut bitiş tarihlerinden daha önce teslim edebilme noktasında sağlıklı bir şekilde inşa etmektir. Kent merkezine inşa edilecek 400 yataklı hastanesinin nereye ve ne zaman yapılacağı yönünde çalışmalar devam ediyor. Bu konu kamuoyunun da gündeminde var. Göreve yeni geldiğimizde bizim açımızdan konunun tartışılabilir bir tarafı yoktu. Kabaca yeri ve şartları belirlenmişti. TOKİ'ye proje teslimi daha önce yapılmış. Amacımız hızlı bir şekilde TOKİ'nin ihaleye çıkmasını sağlamaktır. Hastaneyle ilgili inşaat sürecini yakından takip ediyoruz. Kolay bir süreç değil. Bir an önce ihalenin tamamlanıp çalışmaların başlamasını arzu ediyoruz.''

Muhabir: İdris Köle/Ferdi Akıllı

Yayıncı: Erdinç Aksoy
Kaynak: AA