Yeni Renault Clio Euro Ncap'te 2012 Yılının ''en İyi Superminisi'' Seçildi

Euro NCAP, yeni Renault Clio'yu ''Supermini'' sınıfında ''2012'nin En İyi Otomobili'' seçti.

Renault açıklamasına göre, Yeni Clio'nun tasarımında, aktif ve pasif güvenlik açısından üstün seviyelere ulaşılmasına özen gösterildi.

Yeni Renault Clio, yetişkin koruma alanında yüzde 88, çocuk koruma alanında yüzde 89, yaya koruma alanında yüzde 66 ve sürücü destek konusunda ise yüzde 99'luk bir skorla örnek başarı elde etti. Önceki versiyonu ile karşılaştırıldığında gerçek anlamda bir ilerleme sunmasının yanı sıra Yeni Clio'yu, genel olarak elde ettiği yüzde 85'lik derece segmentinde en iyi modeller arasına yerleştirdi. Bu segmentte Yeni Clio ayrıca çocuk ve yaya koruma ve güvenlik ekipmanı alanlarında da üst düzey dereceler elde etti. Yeni Renault Clio Euro NCAP'te ''2012'nin En İyi Superminisi'' olarak seçildi.

İlk donanım seviyesinden itibaren segmentinin en donanımlı güvenlik donanımlarına sahip Yeni Clio'da ESP, Hız Ayar ve Sınırlayıcı, Emniyet Kemeri İkaz Sistemi, Sürücü, yolcu ve baş / göğüs hava yastıkları bulunuyor. Yokuşta kalkış yardımı ,ASR, ABS ve AFU diğer güvenlik donanımları arasında yer alıyor.

Muhabir: Ziya Altunbaş

Yayıncı: Affan Kulunyar

.
Kaynak: AA