Uşak Emniyet Müdürü Demirtaş'ın Açıklaması

Uşak Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş, Sivaslı ilçesinde bir kadının eski eşi tarafından bıçaklanarak öldürülmesine ilişkin ''Üzücü bir olay. Katil zanlısını yakalayarak üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz'' dedi.

Demirtaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, katil zanlısı olarak aranan kadının eski eşi M.Ö'yü arama çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

M.Ö'nün olaydan sonra yaya olarak bölgeden uzaklaştığını öğrendiklerini kaydeden Demirtaş, ''Ekiplerimiz katil zanlısını yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor. Gerekirse Uşak'tan takviye ekipler göndeririz. Kısa süre içerisinde sonuç alacağımızı düşünüyorum'' diye konuştu.

Demirtaş, öldürülen Nermin Şen'in ''çağrı üzerine koruma sistemiyle'' korunduğunu ifade ederek, şöyle devam etti:

''Kadının şikayeti üzerine Cumhuriyet Savcılığı 4 Ocak'ta koruma kararı almış. Zanlının da kadına yaklaşmasını yasaklamış. Bunun üzerine tehditlerine devam eden zanlı, 8 Ocak'ta tutuklanmış ve 18 Ocak'a kadar cezaevinde kalmış. Serbest bırakıldığı günden bugüne kadar da kadın emniyete hiçbir şikayette bulunmamış. Ancak görevli arkadaşlarımız değişik zamanlarda kadını arayarak herhangi bir şikayeti olup olmadığını, eski eşi tarafından rahatsız edilip edilmediğini sormuş. Kadından hiçbir şikayet almamışlar. Üzücü bir olay. Katil zanlısını yakalayarak üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz. Uşak'ta 67 kadın 'çağrı üzerine koruma sistemiyle' korunuyor.''

Uşak'ın Sivaslı ilçesinde tehdit edildiği için savcılığın talimatıyla polis tarafından korunan kadın, eski eşi tarafından bıçaklanarak öldürülmüş, olay sonrası Sivaslı kırsalına kaçtığı belirtilen zanlının yakalanması için çalışma başlatılmıştı.

Muhabir: Soner Kılınç / Halil Şahin / Tolga Albay

Yayıncı: A. Fatih Tekcan
Kaynak: AA