Turgut Özal Tıp Merkezi'nde Hijyenik Hastane Projesinin Tanıtımı Yapıldı

Malatya İnönü Üniversitesi (İ.Ü.) Turgut Özal Tıp Merkezi bünyesinde "Hijyenik Hastane" projesinin tanıtım toplantısı ve 'Sterilizasyon Ünitesi' ile 'Görüntülü Görüşme Merkezleri'nin açılışları yapıldı.

Turgut Özal Tıp Merkezi'nde Hijyenik Hastane Projesinin Tanıtımı Yapıldı
Malatya İ.Ü. Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ünsal Özgen, Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Aslan, ana bilim dalı başkanları, öğretim üye ve doktorların katılımı ile açılış gerçekleştirildi.

Prof. Özgen yaptığı açıklamada, "Deneme aşamasını tamamladığımız online görüntülü görüşme sistemimizi bugün resmi olarak açtık. Amacımız, hem hijyeni, hem de vatandaşlarımıza hastaları ile görüşme imkanı sağlanmasıdır. Hastaneler riskli bölgedir. Yakınlarının hastaları hakkında bilgi sahibi olma ve görüşme hakkı vardır. Ayrıca, hastanın psikolojik olarak rahatlaması bakımından da bu sistem önemliydi. Görüntüleme sistemiyle hasta yatağından görüntü olarak yakını ile görüşebiliyor" dedi.

Görevliler tarafından daha sonra, uluslararası standartlarda olan Sterilizasyon Ünitesi ile Görüntülü Görüşme Merkezlerinin açılışları yapılıp, sistem hakkında bilgi aktarıldı .
Kaynak: İHA