Temel Hijyen Eğitim Belgesi Dağıtımı Başladı

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (MTSO) organize ettiği, Manisa İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü uzmanları tarafından ekmek ve unlu mamul üretiminde, dağıtımında ve satışında bulunan oda üyelerinin personellerine verilen temel hijyen eğitimini başarıyla tamamlayan kursiyerlere belgeleri verilmeye başlandı.

Temel Hijyen Eğitim Belgesi Dağıtımı Başladı
MTSO Meclis Salonu’nda 19 ve 27 Aralık tarihlerinde düzenlenen eğitim seminerlerine katılarak belgelerini almaya hak kazanan kursiyerlere belgelerini MTSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Mehmet Yılmaz verdi.

Yılmaz, temel gıda maddelerinde hijyen eğitiminin büyük önem taşıdığını ifade ederek, “İnsan sağlığı her şeyin önünde geliyor. İnsan sağlığını koruyan her düzenlemeye Manisa Ticaret ve Sanayi Odası olarak destek veriyoruz. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yayımlanan tebliğe göre, ekmek ve unlu mamül üretiminde, dağıtımında ve satışında çalışan tüm personelin bu eğitimi alması gerekiyor. Vatandaşımızın sağlığını korurken, üyelerimizin de bu seminer sayesinde personellerini hem bilgilendirdik hem de sertifikalandırıyoruz. Yeni düzenlemeyle, yapılacak denetimlerde hijyen eğitimine katılmayan ve dolayısıyla sertifika almayan işletmelere 2 bin 500 lira para cezası verilecek.” dedi .
Kaynak: İHA