Simav Sydv’dan 10 Bin 754 Muhaç Vatandaşa Şefkat Eli

Simav Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Başkanı Kaymakam Yüksel Ünal, geçen yıl ilçede yaşayan 10 bin 754 muhtaç vatandaşa 1.6 milyon TL dolayında ayni ve nakdi yardımda bulunduklarını bildirdi.

Simav Sydv’dan 10 Bin 754 Muhaç Vatandaşa Şefkat Eli
Yoksul ve dar gelirli ailelerin titiz araştırmalar sonucu belirlendiğine vurgu yapan Vakıf Başkanı Kaymakam Ünal, yardımların sağlık başta olmak üzere eğitim, özel amaçlı yardımlar, aile yardımı mesleki eğitim ve istihdama yönelik projeleri kapsadığını, özürlü vatandaşların unutulmadığını kaydetti.

Eşi vefat eden kadınlara yönelik 280 kişiye aylık 250’şer lira maaş bağlandığını ifade eden Kaymakam Ünal, bireysel gelir getirici projeler kapsamında üç aileye işyeri, 5 aileye de soğuk sera kurmaları için destek verildiğini kaydetti.

Yoksul 24 vatandaşın barınma sorununun çözümünün yanı sıra ilçede ihtiyaç hissedilen 200’er kişilik 2 Ortaöğretim öğrenci yurdu yapımı için hazırlanan projelerin Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü tarafından onaylandığını ifade eden Kaymakam Ünal, “ Yoksul vatandaşların barınması için 553 bin 260 TL, yurt projesi için de 4 milyon liralık ödeneğin bütçeden ayrılmasının sevindirici olduğunu kaydetti.

Kaymakam Ünal, ayrıca 2012 yılında başarılı bir performans sergileyen Vakıf Mütevelli Heyeti üyelerine desteklerinden dolayı teşekkür etti .
Kaynak: İHA