Samaras, Yatırımcıyı İkna İçin Katar'da

Resmi ziyaret kapsamında Katar'da bulunan Yunanistan Başbakanı Antonis Samaras, yeni fırsatlarla yatırım ve girişime yeni bir dinamizm katacaklarını söyledi.

Samaras, Katarlı yatırımcıyı çekebilmek için özellikle iki ülke arasındaki ortak noktaları vurguladı. Katar’a 3 bakan, 2 bakan yardımcısı ve 50 civarında işadamı ile iki günlük resmi bir ziyaret gerçekleştiren Başbakan Samaras, ülke ekonomisinin düzlüğe çıkabilmesi için Katar’dan gelebilecek muhtemel yatırımların öneminin üzerinde durdu. Katar’ın ilgi gösterdiği yatırımlar arasında kamu binalarının özelleştirilmesi, emlak, enerji ve turizm yatırımları bulunuyor. Samaras, Katar-Yunanistan İş Forumu’nda yaptığı konuşmada “Bugün önemli bir gün. Yeni bir düşünce tarzı ve eylemi için yeni bir başlangıç." dedi.

Katar’da bulunan Yunan işadamlarının en iyileri olduğunu belirten Samaras, iki ülkenin ilişkilerde yeni bir başlangıç yapmak için birçok ortak alana sahip olduğunu belirtti.

Yunan Başbakan, her iki ülkenin de hayatı, denizi ve ticareti sevdiklerini vurguladı. Yunanistan ve Katar'ın en büyük odalar birliği arasında işbirliği anlaşmaları imzalandı. Katar Şeyhi Hamid bin Halife Âl Sani ile Samaras, küçük ölçekli işletmelerin desteklenmesi için ortak fon oluşturulması konusunda da anlaştı. Fonun 2 milyar Euro civarında olması bekleniyor. Görüşmelerin Katar tarafından büyük ilgi gören; ancak AB prensiplerine takılan Elliniko ve Astako özelleştirilmelerinin gölgesinde geçtiği belirtildi.. Yunanistan ve Katar, iş olanakları ve yatırım imkanlarının değerlendirilmesi konusunda görüşmelere devam edilmesi kararı aldı .