Şahinbey Belediye Başkanı Tahmazoğlu Açıklama Yaptı

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şahinbey Sanayi Sitesi'ndeki çalışmaların hızla devam ettiğini bildirdi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, sitenin inşaat alanında incelemelerde bulunan Tahmazoğlu, 15 gün içerisinde örnek iş yerlerinin tamamlanacağını belirtti.

Sitenin inşaatına 945 iş yeriyle başlanıldığını belirten Tahmazoğlu, şunları kaydetti:

''Şu ana kadar 382 iş yerimizin kazı işlemleri tamamlandı. Ayrıca 171 iş yerimizin grobetonu, 104 iş yerimizin ise temel betonu döküldü. Kış şartları nedeniyle kazı çalışmaları yağmur ve don olaylarından dolayı biraz etkileniyor. Ancak Şahinbey Sanayi Sitesi hızlı bir şekilde tamamlanıyor. 15 gün içerisinde buradaki örnek iş yerlerimizi tamamlayarak, tamirci esnafımızı buraya davet edeceğiz. Esnafımızın kendi çalışma şartlarına uygun şekilde seçeceği ölçülerde iş yeri sayımızı belirleyeceğiz.''

İş yeri fiyatlarının çok pahalı olmayacağını ifade eden Tahmazoğlu, siteyi 2013 yılı içerisinde esnafa teslim etmeyi hedeflediklerini dile getirdi.

Eski garajlar bölgesindeki tamirci esnafını yeni yerlerine taşıdıktan sonra bu bölgede kentsel dönüşüm yapılacağını vurgulayan Tahmazoğlu, açıklamasını şöyle tamamladı:

''Şehir merkezinde bulunan ve trafik yoğunluğunu arttıran tamirci esnafımızı hem şehir dışında olan hem de merkeze uzak olmayan bir noktada yapılan Şahinbey Sanayi Sitemize taşıyacağız. Daha sonra eski garajlar bölgesinde kentsel dönüşüm yaparak, yeni modern konutlar ve iş yerleri inşa edeceğiz. Böylelikle hem esnafımıza rahat ve modern çalışma alanları açmış olacağız, hem de eski garajlar bölgesini yeniden şekillendireceğiz.''

Muhabir: Zerin Özdilek

Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
Kaynak: AA