Öğretim Üyelerinden Hilmioğlu'na Tahliye Çağrısı

İnönü Üniversitesi Öğretim Elemanları Derneği , Ergenekon davasının tutuklu sanığı, üyeleri Eski İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu'nun tahliye edilmesi çağrısında bulundu.

Malatya Gazeteciler Cemiyeti'nde bir araya gelen dernek üyeleri adına açıklama yapan Doç. Dr. Hasan Demirtaş, ''evrensel hukuk kurallarına göre suçu kesinleşinceye kadar kimsenin hükümlü sıfatıyla değerlendirilemeyeceğini'' belirtti.

Yargılama sürecinin, cezalandırılma hükmüyle sonuçlanabileceği gibi, beraatla da sonuçlanabileceğine işaret eden Demirtaş, şöyle konuştu:

''Üniversitemize yıllarca öğretim üyesi, Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimliği, Tıp Fakültesi Dekanlığı, son olarak da 2000-2008 yılları arasında iki dönem rektörlük görevi yaparak İnönü Üniversitesi'nin üniversiter bir kimlik kazanmasına, ülkemiz ve dünya üniversiteleri arasında saygın bir yere gelmesine çok büyük katkılarda bulunan Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, Ergenekon davasının tutuklu sanığı olarak 4 yıldır yargılanmaktadır. Bir yandan uzun yargılama sürecini tutuklu olarak yaşarken, bir yandan da cezaevi koşullarında tedavi edilemeyecek çok önemli sağlık sorunları yaşamaktadır. Bizler İNÖDER olarak, çok ağır sağlık sorunları yaşayan Hilmioğlu'nun tutuksuz yargılanmasını, tam teşekküllü bir hastanede tedavi olması için gereğinin yapılmasını ve bir an önce özgürlüğüne kavuşturulmasını istiyoruz.''

Muhabir: Ensar Özdemir

Yayıncı: Cemal Coşkun
Kaynak: AA