Milletvekili Beyaz, Genel Sekreter Kurtoğlu'nu Ziyaret Etti

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mine Lök Beyaz, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Muhammed Güzel Kurtoğlu'nu ziyaret etti.

Beyaz, bir süre önce Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'ne atanan Muhammed Güzel Kurtoğlu'nu makamında ziyaret ederek, bir süre görüştü.

Kurtoğlu'na görevinde başarı dileğinde bulunan Beyaz, ''Genel sekreterimiz çok değerli bir şahsiyettir. Gerek Van'da, gerekse Konya'da olsun çok güzel hizmetler yapmış ve Diyarbakırımıza da çok güzel hizmetler yapacağına inanıyoruz. Her zaman desteğimizle yanındayız'' dedi.

Beyaz, AK Parti'nin sağlıkta devrim yaptığını, sağlık güvencesi olmayan vatandaşın kalmadığını belirterek, şunları söyledi:

''18 yaşına kadar ücretsiz sağlık hizmeti verilmeye başlandı. 18-29 yaş arası gençler ve engellilere istihdam kolaylığı için ilk beş yıl sigorta primlerinin devlet tarafından ödenmesi kolaylığı getirildi.

5 yıl çalışıp vefat eden memurun ailesine ve önceden bu durumda olan 20 bin aileye de maaş bağlanmaya başlandı. Ölen sigortalıların, geliri olmayan 65 yaşından büyük anne-babalarına maaş bağlandı. Hiç geliri olmayan veya asgari ücretin 1/3'ünden az geliri olan vatandaşlarımızın sağlık primini devletin ödemesi sağlandı. Yüzde 70'den fazla engelli ve 65 yaş aylığı olan 85 yaş üstündeki vatandaşların maaşları evlerinde ödenmeye başlandı ve önceki borçları silindi. Genel Sağlık Sigortası ile tüm vatandaşlarımız ve sığınmacılar da sağlık kapsamına alındı.''

Daha sonra Kurtoğlu ve Başhekim Doç. Dr. Bahri Çakabay ile hastaları ziyaret eden Beyaz, geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Hastalar da ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek, moral bulduklarını söylediler.

Genel Sekreter Kurtoğlu ise, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mine Lök Beyaz'ın yaptığı ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getirdi. Kurtoğlu, ''Vekilimizin ziyareti hem bize hem de hastalarımıza moral kaynağı oldu. Her zaman söylediğimiz gibi, bu hastanenin sahibi halkımız ve hastalarımızdır. Hizmet anlayışımızı bu temel üzerine oturtarak inşa ediyoruz. Elbette ki halkımız için daha iyi hizmeti gerçekleştirmemiz gerekiyor. Elimizden gelen tüm imkanları hastalarımız için seferber ediyoruz'' dedi.

Muhabir: Meral Özdemir

Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
Kaynak: AA