Microsoft, korsan Windows'un peşinde

Microsoft, Şanghay'da bulunan 13 ikinci el PC firmasını, Windows ürünlerinin kopyalarını yasa dışı olarak satmakla suçluyor.

Microsoft, korsan Windows'un peşinde
Firma eğer bir anlaşmaya varılamazsa, hukuki yollara başvuracağını açıkladı. Söz konusu firmalar, Acer, Asus, Dell, HP ve Lenovo bilgisayarların alım satımıyla uğraşıyorlar.

Microsoft, artık dünyanın en büyük PC pazarı haline gelmiş olan Çin'deki korsan ürün faaliyetleriyle özellikle ilgileniyor. Geçtiğimiz Aralık ayında yine Çin'de bulunan 16 firmaya benzer suçlamalar yönelten firma, öncelikle kayıplarının telafisini mümkün kılacak anlaşmalar yapma yolunu deniyor. Anlaşmaya varılamaması durumunda hukuki yollar deneniyor. Firmadan yapılan açıklamada, yakın tarihte yaptıkları bir araştırma için Çin pazarından satın aldıkları tüm ikinci el PC'lerde kaçak Windows ürünleri yüklü olduğu, bunların yüzde 91'inde zararlı yazılım ve kullanıcı bilgilerinin çalınmasında kullanılan kasıtlı güvenlik açıkları tespit edildiği belirtiliyor.

Ekim ayında Microsoft, artık Çin'de kutulu Windows ürünü satmayacağını, ürünlerinin bu ülkede sadece internetten indirilebileceğini açıklamıştı.